wie koopt er bitcoin

Wie koopt er nu Bitcoin?

May 10, 2022
Aanbieding: 

Wie koopt er nu Bitcoin? Er is niet zo maar een profiel samen te stellen. In het prille begin waren het vooral cypherpunks, nerds, libertariërs, gokkers, anarchisten en internetgeuzen.

grayscale koopt bitcoins

Nu anno 2020 zijn de grote macrobeleggers van start gegaan op basis van doordachte investment cases. Titanen binnen de institutionele beleggerswereld waaronder Stan Druckenmiller, Paul Tudor Jones, Bill Miller en George Ball volgen nu Dan Morehead’s voorbeeld. Het beleggingsfonds van Grayscale is razend populair geworden en heeft gedurende dit jaar al 500.000 BTC onder beheer van rijke particuliere beleggers. Niettemin, de uiteindelijke adoptie zal worden bepaald door de volgende generatie.

wie koopt bitcoins

Inderdaad, als we naar de leeftijd groep kijken, dan zijn het nu vooral de millennials (Generatie Y) die bitcoin kopen, vaak gebruiken en blockchain technologie omarmen. Ze zetten zich bovendien af tegen de babyboomgeneratie die onder vele betere economische omstandigheden hun bestaan konden opbouwen. De jongere generaties hebben de financiële crisis meegemaakt en/of de gevolgen vandaar gezien. De status quo van instituties van onder meer de financiële orde en bankwezen wordt ter discussie gesteld. Millennials gaan liever naar de tandarts dan naar de bank. Millennials zijn veel armer en meer schuldbelast in vergelijking met de tijd dan hun ouders hun leven opbouwden.

Ze kunnen niet meer op de woningmarkt komen door onder meer te dure koopwoningen en te veel studieschuldbagage. De jongere generaties zijn verder veel meer tech savy en opgegroeid met de uitbouw van het internet, smartphone technologie en gaming. Het internet van geld en digitale activa zijn geen vreemde fenomenen. De financiële paradigma verschuiving en verdere adoptie van Bitcoin en blockchain tech zal vooral door deze en nieuwe generaties worden voltrokken.

wie zal er bitcoin kopen

Bitcoins kopen met iDeal als een vorm van vermogensbescherming met behulp van een app op de smartphone zal voor een millennial natuurlijker aanvoelen dan het kopen van een gouden munt met een oude koningin erop gestempeld. Goudbaren in een kluis opslaan is in dit huidige digitale informatietijdperk voor de jongere generatie volledig anachronistisch.

Hieronder kun je een uitstekende presentatie bekijken (the economics of cryptocurrencies) van Thomas Lee van Fundstrat. Deze presentatie werd tijdens de Upfront Summit 2018 gegeven en gaat over waarom millennials bitcoins kopen:

De nieuwe Bicoin technologie wordt door de nieuwe generaties in gebruik genomen en verder ontwikkeld. Begin voorzichtig en koop bitcoin (BTC) bij een goede bitcoin dienstverlener!

Welke financiële reuze op de aarde kopen er al bitcoin?

Elon Musk en Tesla kopen bitcoin

Volgens de gegevens die zijn ingediend door Tesla bij de Amerikaanse toezichthouder (SEC) is er voor 1.5 miljard dollar geinvesteerd in bitcoin.

Volgens de verklaring heeft Tesla haar investeringsbeleid aangepast om het bedrijf meer flexibilteit te geven om meer rendement te behalen met haar dollar reserves. Het bedrijf kan daardoor ook in andere digitale activa, goud, goud ETF´s en andere alternatieve beleggingsactiva investeren. Tesla is alvast begonnen met een allocatie van 1.5 miljard in BTC. Verder zal Tesla BTC als een betaalmiddel gaan accepteren voor de aankoop van haar producten. Waarschijnlijk heeft Elon Musk een telefoongesprek met Michael Saylor gehad en zijn advies gevolgd. Hieronder kun je een aantal tweets bekijken over het nieuws.

Hier volgen een aantal video commentaren over bitcoin. Hieronder kun je Mohamed El-Erian aan het woord zien over de Tesla´s aankoop.

Hieronder kun je Michael Novogratz aan het woord zien over de aankoop van Tesla.

Aanbevolen om te lezen:

Bron: SEC filing Tesla

Carl Icahn koopt Bitcoin

De miljardairs kruipen langzaam uit hun schulp en lijken steeds beter hun huiswerk te hebben gedaan. Onlangs bekende Ray Dalio bitcoin in bezit te hebben, nu gaf Carl Icahn aan met zijn bedrijf bitcoin en ethereum te gaan kopen. Carl Icahn heeft volgens Forbes een vermogen van $15,6 miljard. Zijn bedrijf Icahn Enterprises heeft ongeveer $33 miljard aan vermogen.

Carl Icahn deed zijn uitspraken op Bloomberg Markets. Voor een 85-jarige zakenman zou je eerder verwachten dat hij in goud zou stappen als een inflatie hedge, maar nee, Carl gaat voor bitcoin “als een Store of Value”. Ethereum is als het ware een Value added company volgens Carl Icahn.

De dollar wordt ontwaard en de waarde van de dollar alleen gebaseerd op het feit dat je er belasting mee moet betalen. Carl Icahn stapt in bitcoin en ethereum als alternatieve oppotmiddels. Hij weet nog geen precies voor welk bedrag hij gaat investeren in bitcoin en ethereum, maar dat zal tussen de 500 miljoen en $1.5 miljard liggen. Voor meer informatie: zie hier het interview.

Robert Kiyosaki koopt Bitcoin

Michelle Makori, Editor-in-Chief en Lead Anchor van Kitco News interviewt Robert Kiyosaki, de gevierde auteur van “Rich Dad Poor Dad” over zijn nieuwste inzichten over zilver, goud en Bitcoin. Makori begint ermee Kiyosaki eraan te herinneren dat hij op 13 december 2020 correct voorspelde dat de prijs van Bitcoin binnenkort $ 50K zou bereiken:

Makori vroeg Kiyosaki of het bij deze koers van Bitcoin nu te laat is om in Bitcoin te stappen en waar hij de prijs van Bitcoin heen ziet gaan. Kiyosaki antwoordde: “Ik kocht mijn bitcoin voor $ 9.000 en ik dacht dat ik werd geflest, maar de reden dat ik het voor 9K kocht, was omdat Covid de wereldeconomie lamlegde … natuurlijk wilde ik dat ik het voor 10 cent had gekocht, maar nu zie ik eruit als een genie, want vandaag is het ongeveer $ 55.000 … en ik denk dat het over vijf jaar naar 1,2 miljoen gaat. Dus ik pleit er nog steeds voor. Mijn voorkeur gaat uit naar goud en zilver omdat Bitcoin nog niet is getest, maar ik heb gelukkig de middelen om een koersval te doorstaan. “

Twee dagen na dit interview was Kiyosaki te gast in Aflevering # 263 van Anthony Pompliano’s “Pomp Podcast”. Ook in dit interview deelt Kiyosaki zijn gedachten over hedges tegen inflatie: “Goud en zilver zijn Gods geld. Bitcoin is het open source geld van gewone mensen.”

“Rich Dad Poor Dad”, is een van de top 10 boeken op het gebied van persoonlijke financiën. Het pleit voor financiële onafhankelijkheid door financiële educatie om iemands financiële intelligentie (financieel IQ) te verhogen. Het legt uit dat het model om met een topbaan veel te verdienen om veel te kunnen uitgeven verkeerd is. Het inspireert mensen te gaan investeren desnoods met geleend geld, te gaan ondernemen en passies te ontwikkelen die geld opleveren.”

Tijdens de COVID-19-pandemie heeft Kiyosaki steeds gewezen op het dubieuze beleid van de Federal Reserve en heeft hij zijn aanhang op sociale media aangespoord zichzelf te beschermen tegen inflatie of zelfs hyperinflatie door fiat-holdings te gebruiken om zilver, goud en Bitcoin te kopen.

Howard Marks koopt Bitcoin

Legendarische vermogensbeheerders en investeerders stellen steeds vaker hun mening bij over bitcoin. Zo geldt dit ook voor Howard Marks, de voorzitter van Oaktree Capital. Howard Marks heeft zijn 1.2 miljard dollar in privé vermogen opgebouwd in beleggen. Hij heeft verschillende bekende boeken uitgegeven. Het laatste boek die hij heeft geschreven heet Mastering the Market Cycle (2018).

Howard Marks is sinds 1975 een CFA® charterholder en heeft met Oaktree Capital $148 miljard in activa onder beheer in 2020. Oaktree Capital is als investeringsmaatschappij een specialist in beleggingen in schuldinstrumenten zoals obligaties van bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren. Dit wordt ook wel distressed debt investing genoemd.

Howard Marks over Bitcoin

Howard Marks was in 2017 sceptisch over bitcoin aangezien het puur digitaal was en geen intrinsieke waard heeft. Anno 2021 is Howard van mening veranderd. In een recent interview met Chang Jae Yoo van The Korea Economic Daily geeft hij te kennen dat de notie van intrinsieke waarde subjectief is en het uiteindelijk over de vraag- en aanbodverhouding gaat. De voorraad van bitcoin is absoluut beperkt. Dat kan niet gezegd worden van de dollar die nu in ongekend grote getallen digitaal wordt bijgedrukt. Hieronder kun je Howard Marks zelf aan het woord zien:

Jim Cramer koopt bitcoin

Jim Cramer is een bekende Amerikaanse presentator van de populaire beleggingsshow van CNBC Mad Money. Met Mad Money bedoelt Jim Cramer geld dat iemand vrij ter beschikking heeft om te beleggen in aandelen. Jim Cramer had eerder gewerkt bij Goldman Sachs als een aandelenmakelaar en vermogensbelegger. Jim Cramer is een traditionele analist en een voorstander van goud als een inflatiehedge. Hij was altijd sceptisch over Bitcoin en noemde Bitcoin in 2018 nog een outlaw currency.

Echter dit jaar 2020 heeft Jim zijn opvatting bijgesteld gedurende een gesprek met Anthony Pompliano. Pompliano en Cramer hebben een goed gesprek over de huidige economische ontwikkelingen en de waardepropositie van Bitcoin en goud. Hij geeft verder toe dat hij Bitcoin als beleggingsklasse heeft gemist en dat vooral de jongere generaties Bitcoin en crypto’s zullen gaan omarmen. Jim is nu bereid om 1 % van zijn vermogen te beleggen in bitcoin. Hij denkt dat zijn kinderen en groot kinderen veel meer baat zullen hebben aan bitcoin.

Jim Cramer over Bitcoin

Het gesprek geeft verder aan dat de meeste mensen en zoals vele traditionele analisten van de aandelenmarkten gewoon tijd nodig hebben om Bitcoin’s waardepropositie te begrijpen. Het is vaak een kwestie van prioritering en in feite noodzaak in tijden van onzekerheid. Beroemde beleggers zoals George Ball en Paul Tudor Jones zijn al om. De financialisatie van Bitcoin en de interesse van Wall Street voor Bitcoin is aardig op gang gekomen. Het is voor deze reden we ook een gratis bitcoin cursus online hebben staan. Hieronder kun je het leerzame gesprek bekijken tussen Anthony en Jim:

Tim Cook koopt bitcoin en eth

De aap is uit de mouw: Tim Cook, de CEO van Apple, zegt “ja” op de vraag of hij Bitcoin of Ethereum bezit en ook dat hij de cryptowereld er al een tijdje met interesse volgt en bestudeert. Cook benadrukte dat het een persoonlijke aangelegenheid is. Hij bestreed suggesties dat Apple cryptocurrency op de balans zou willen plaatsen à la Microstrategy.

Zijn woordkeus op de vraag of hij Bitcoin of Ethereum had: “Ja dat heb ik. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. Maar ik geef hier geen beleggingsadvies. Vanuit Apple stappen wij niet in simpelweg omdat ik niet denk dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen.”

Gaat Apple op andere manieren wel verder met crypto? Op dit moment is de status quo dat crypto-wallet-apps verkrijgbaar zijn in App Store. Mining apps zijn echter verboden.

Apple is tegenwoordig ook zelf een financiële dienstverlener met zijn Wallet-app, waaronder contactloze Apple Pay, peer-to-peer-betalingen en de Apple Card-creditcard. Ze zijn echter nog jaren verwijderd hierin ook crypto te integreren. Cook benadrukte nog eens dat Apple weliswaar naar crypto technologie keek, maar dat het “niet iets is dat we onmiddellijk van plan zijn te doen”.

Leuk zakcentje

Cook had ook een leuk zakcentje gekregen om in crypto in te stappen. In augustus ontving Cook 5 miljoen Apple-aandelen ter waarde van 750 miljoen dollar. En tja je moet wat. Tot en met 2026 krijgt hij nog pakketten aandelen afhankelijk van de prestaties van zijn bedrijf. Hij is van plan uiteindelijk zijn hele fortuin aan goede doelen te schenken. Zou misschien beter en democratischer zijn het hele fortuin onder Apple-gebruikers te verdelen. Of via en randomizer aan talloze startende ondernemers toe te kennen. Van die multi-generatie filantropische schatkisten komt maar ellende.

Hieronder kun je Tim Cook zelf aan het woord zien en tijdens het CNBC-interview van 9 November waar hij erkende crypto te bezitten:

Commentaren op Twitter:

Soros koopt indirect bitcoin

Bloomberg heeft een video gepubliceerd van een interview met Dawn Fitzpatrick, chief investment officer van Soros Fund Management. We komen aan de weet dat George Soros nog niet is begonnen met Bitcoin kopen maar wel met de acquisitie van Bitcoin infrastructuur. “Het is van alles, beurzen, vermogensbeheerders, custodians, belastingaangifte van cryptowinsten en alles daartussenin”, zegt Fitzpatrick.

Concreet heeft Soros heeft onlangs geïnvesteerd in de op Bitcoin gerichte financiële dienstverlener NYDIG en in Lukka, dat blockchain diensten verleent voor business operations.

Fitzpatrick ziet dat de crypto-infrastructuur zich op een omslagpunt bevindt: “Dit is en cruciale fase. Bitcoin was misschien marginaal gebleven, ware het niet dat we de afgelopen 12 maanden de geldhoeveelheid in de VS met 25% hebben vergroot waardoor er echt angst is voor en val van fiatgeld.”

Bitcoin versus Goud

Fitzpatrick blijkt goed op de hoogte: “Bitcoin heeft een eindige hoeveelheid en de nieuwe voorraad halveert elke vier jaar. Bitcoin kan gemakkelijk worden opgeslagen en gemakkelijk worden overgemaakt. Als je kijkt naar de koersontwikkeling van goud, in de context van een narratief van de laatste tijd van vrij robuuste inflatie, heeft het moeite om vaart te maken en ik denk dat dat komt omdat bitcoin een deel van het kopersbestand wegneemt.”

Op de vraag of Fitzpatrick zelf of het Soros fonds al Bitcoin bezitten, volgt een lach die amper kan verbergen dat dit waarschijnlijk zo is. Handig leidt ze het gesprek over naar de kwestie van de digitale valuta van de centrale banken die spoedig zullen komen: “Vanwege strategische en geopolitieke belangen zal China haar fiat-crypto als first mover aan de hele wereld willen opdringen en dat is een potentiële bedreiging voor bitcoin en andere crypto’s. Maar ik denk dat het tijdelijk is. Ik denk niet dat ze erin slagen bitcoin permanent te destabiliseren.”

Zal George Soros spoedig net als Elon Musk voor miljarden aan Bitcoin kopen?

Palantir accepteert Bitcoin

Bitcoin is een politiek neutraal publiek monetair netwerk. Iedereen kan zich aansluiten op het netwerk en bitcoin als betaal- en oppotmiddel in gebruik nemen.

Dit geldt ook voor het controversiële big data bedrijf Palantir. Dit beursgenoteerde bedrijf werkt veel samen met inlichtingendiensten (CIA, Europol, etc.) politiediensten en overheden. De dataverwerkingssoftware wordt onder meer ingezet voor het opsporen van criminelen en terroristen. Palantir levert ook software voor de financiële sector om verdachte transacties op te sporen.

Het is in deze zin opmerkelijk te noemen dat Palantir als klikkende overheidsvriend bitcoin als een betalingsmiddel accepteert; en verder ook nog eens van plan is om bitcoin op de balans te zetten als een strategische reserve. De vraag is welke overheid of inlichtingendienst werkelijk zal gaan betalen met bitcoin. Het zullen waarschijnlijk de exchanges gaan doen die moeten voldoen aan verschillende witwasregels en en verdachte transacties moeten melden.

In ieder geval, de CFO van Palantir, Dave Glazer, maakte bekend dat het bedrijf $151 miljoen ter beschikking heeft om te investeren in bitcoin. Het is nog niet bekend wanneer het beursgenoteerde bedrijf bitcoin gaat kopen. Het feit dat Palantir bitcoin adopteert is wellicht niet geheel vreemd te noemen aangezien een van de oprichters Peter Thiel is.

Peter Thiel is een bekende naam in Silicon Valley. Peter is een van de eerste investeerders in Facebook en richtte samen met Elon Musk PayPal op. PayPal, Tesla, Elon Musk zelf hebben allemaal bitcoin ingekocht. Verder heeft Mark Zuckerberg gisteren bekend gemaakt dat hij zijn geiten heeft omgedoopt naar Max en Bitcoin.

Globant (GLOB) koopt bitcoin

Het beursgenoteerde softwarebedrijf Globant (GLOB) heeft voor 500.000 BTC op de balans gezet. Dit blijkt uit de documenten van de Security Exchange Commission.

De aankoop is uitgevoerd geworden in het eerste kwartaal van dit jaar. Het is niet duidelijk voor welke koers, echter het geeft wel aan dat het vinden van een goed instapmoment moeilijk is. De bitcoin koers heeft een flinke correctie ondergaan. Iedereen die begint met een belegging in bitcoin moet op korte termijn rekening houden met volatiliteit. Dit betekent dat de positie op korte termijn verlieslijdend is op papier. Echter, verliezen worden alleen geboekt wanneer er met verlies wordt verkocht. Een belegging in bitcoin moet worden gedaan met overtuiging, een lange termijn visie en kennis van zaken over Bitcoin.

Globant heeft als miljardenbedrijf een relatief kleine positie als waarschijnlijk een inflatie hedge. Het bedrijf is vooral actief in Zuid-Amerika en is oorspronkelijk in 2003 in Buenos Aires opgericht. Het hoofdkantoor is nu in Luxemburg, de onderneming beschikt over meer dan 16.000 werknemers en had een omzet van meer dan $800 miljoen in 2020.

GreenPro Capital koopt bitcoin

GreenPro Capital (NASDAQ:GRNQ), met zijn hoofdkantoor in Kuala Lumpur en bijkantoren in China en Thailand, heeft besloten een schuld aan te gaan van $100 miljoen om bitcoin aan te schaffen, en steekt tevens enig eigen vermogen in crypto. Op die manier ontstaat een bitcoin fonds voor haar klanten, veelal zeer vermogende individuen en venture capitalists. De transactie wordt uitgevoerd door CryptoSX een Philipijnse exchange en dochterfirma.

GRNQ’s CEO, CK Lee kreeg onlangs een eredoctoraat in finance en crypto van de Franse Rivera University. Zijn commentaar op het nieuwe initiatief:

“Wij geloven volledig in BTC als waardedrager. Bitcoin en andere top cryptomunten als Ethereum bieden ons de mogelijkheid hoger rendement te behalen en de waarde van ons kapitaal te behouden ten opzichte van het aanhouden van cash. We blijven verder inzetten op onze incubator activiteit en op A.I. accounting”.

Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van slechts ongeveer $100 miljoen met $11 miljoen in assets en behaalt ongeveer $1 miljoen winst per kwartaal. Het is dus nog even aan te zien of het gaat lukken de fondsen beschikbaar te krijgen. Wat ook een indicator zal zijn van de huidige kracht van bitcoin.

One River & Brevan Howard Asset Managers kopen bitcoin

Eric Peters, de oprichter en directeur van de vermogensbeheerder One River Asset Management, heeft bekend gemaakt afgelopen maand voor een bedrag van 600 miljoen Bitcoin (BTC) te hebben opgekocht.

Verder heeft Eric Peters aangekondigd om te gaan samenwerken met Alan Howard, een mede-oprichter van de vermogensbeheerder Brevan Howard Asset Management. Samen gaan ze volgens Bloomberg twee cryptofondsen opzetten; een bitcoin-fonds en een ethereum-fonds. De bedoeling is dat ze begin 2021 samen voor in totaal 1 miljard dollar aan bitcoin en ether gaan beheren.

Volgens Eric Peters zal er veel kapitaal gaan stromen naar deze nieuwe beleggingsklasse:

“There is going to be a generational allocation to this new asset class,” ….. “The flows have only just begun.”

De Britse vermogensbeheerder Ruffer heeft aangekondigd om 2,5% van hun beleggingsportefeuille te beleggen in Bitcoin (BTC). Ruffler heeft hiervoor haar goudpositie verminderd.

Ruffer vermogensbeheer koopt bitcoin

Ruffer Bitcoin

Ruffer heeft wereldwijd 6600 klanten en 330 werknemers verdeeld over een aantal kantoren in Londen, Edinburgh, Parijs, Hong Kong en Guernsey. In totaal beheert Ruffer zo’n 22 miljard euro aan vermogen.

Ruffer ziet bitcoin als een verzekeringspolis tegen de wereldwijde valuta devaluaties. Volgens Ruffer zal de huidige monetaire politiek van de centrale banken de valuta’s verzwakken. In de aankondiging staat dan ook het volgende:

“The exposure to Bitcoin is currently equivalent to around 2.5% of the portfolio. We see this as a small but potent insurance policy against the continuing devaluation of the world’s major currencies.”

Ruffer vermeldt verder dat Bitcoin een nieuwe manier is om een beleggingsportefeuille te diversifiëren. Ruffler heeft het meeste van haar vermogen in obligaties en goud geïnvesteerd. In de aankondiging staat verder:

“Bitcoin diversifies the company’s (much larger) investments in gold and inflation-linked bonds, and acts as a hedge to some of the monetary and market risks that we see,”.

Over de hele wereld beginnen vermogensbeheerders en beleggers bitcoin toe te voegen in hun beleggingsportefeuille.

Meitu koopt bitcoin

Op 7 Maart 2021 heeft het beursgenoteerde Chinese internet- en softwarebedrijf Meitu aangekondigd dat het voor in totaal $40 miljoen Bitcoin en Ethereum heeft ingekocht. Het gaat in specifiek om 15,000 eenheden ETH en 379.1214267 BTC. Deze aankopen werden op 5 maart 2021 uitgevoerd in lijn met het nieuwe cryptocurrency investeringsplan dat door de directieraad van het bedrijf is goedgekeurd. Meitu beschikt over een budget van $100 miljoen om een gedeelte van de strategische cash reserves te investeren in crypto´s.

meitu

Meitu behoort tot de top internet bedrijven in China met een focus op de ontwikkeling van deep learning en AI-gedreven applicaties voor video- en fotobewerking technologieën. Meitu heeft verschillende apps gelanceerd waaronder Meitu App, BeautyCam, Meipai, MeituEve, MeituGenius die zijn geïnstalleerd op meer dan 2 miljard apparaten. Het bedrijf heeft een notering aan de aandelenbeurs van Hong Kong (Stock code:1357.HK).

Waarom kocht Meitu Bitcoin?

De reden dat Meitu Bitcoin heeft toegevoegd tot haar reserves heeft te maken dat het een goed alternatief digitaal schaars oppotmiddel is die makkelijk kan worden geconverteerd naar fiat en ideaal is als een afdekking tegen de risico´s van verdere geldontwaarding door het monetaire beleid van de centrale banken. Bitcoin is potentieel superieur ten aanzien van goud, vastgoed, diamanten en andere edelmetalen. Heeft de directie wellicht de Bitcoin for Corporations conferentie van Michael Saylor bijgewoond?

Waarom kocht Meitu Ethereum?

Meitu onderzoekt op dit moment op welke manier het blockchain technologie kan integreren in haar diensten, waaronder de mogelijke lancering van een Ethereum gebaseerde dApp en investeringen in andere blockchain gebaseerde projecten die ETH gebruiken als betaalmiddel. Voor meer informatie: zie persbericht Meitu.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Bijna een jaar verder: hoe gaat het met de Bitcoin spot ETF? 

De tijd vliegt voorbij, zo ook in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Alle ogen zijn nu gericht op de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen (5 november), waarin één kandidaat duidelijk pro-Bitcoin is en dit zal (op korte termijn) de toekomst van Bitcoin gaan bepalen. Maar er waren meer belangrijke mijlpalen dit jaar die de koers van […]

Oct 27, 2024
2,5 min

Gaat Microsoft in Bitcoin investeren?

Dat MicroStrategy fan is van Bitcoin, is al een tijdje bekend. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de grootste en populairste cryptocurrency. Per september van dit jaar zou MicroStrategy zelfs meer dan 250.000 Bitcoin hebben! En vooralsnog pakt de investering van het bedrijf goed uit: de gemiddelde prijs per Bitcoin zou namelijk […]

Oct 25, 2024
2,5 min

Wat zijn prediction markets en waarom worden deze steeds populairder?

De naam ‘prediction’ verklapt al een hoop over de de vraag ‘wat zijn de prediction markets’. Wij kijken voornamelijk naar de decentralized prediction markets. Dit is een nieuwe stroom Web3 markten waarop van alles en nog wat voorspeld kan worden. En de populairste voorspelling op dit moment? Dat zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen! Op dit moment […]

Oct 23, 2024
2,5 min