beste hardware wallet

Wat is de beste multi crypto wallet?

LiberBits
Jan 25, 2018
Aanbieding: 

Wat is een (multi) crypto wallet?

Een multicoin wallet of cryptocurrency wallet is een software programma voor de opslag van verschillende cryptomunten. Vele beleggers in cryptomunten zoeken naar een crypto-bewaarportemonnee die meteen veel verschillende cryptomunten ondersteunt. Ze zoeken in feite naar een multicoin wallet. Ze willen niet voor elke cryptomunt een specifieke wallet programma installeren, bijhouden en beveiligen.

Wat is de meest gemakkelijke en veilige crypto wallet?

Vele gebruikers die interesse hebben voor crypto’s, maar geen geduld en totaal niet technisch zijn, kunnen het beste gebruik maken van een zogenaamde custodial crypto wallet. Dit is een beheerde bewaarportemonnee voor crypto’s zoals Bitcoin. De bitcoins worden bewaard door een vertrouwde derde partij. Wanneer de app wordt gehackt, kunnen de bitcoins niet gestolen worden.

blox crypto walletEen prima voorbeeld is de Blox crypto trading app. Deze is ontwikkeld door BTC Direct om echt iedereen in staat te stellen om bitcoins en andere crypto’s te kopen zonder dat de gebruikers het risico lopen dat ze de coins verliezen of dat ze bestolen worden. Vandaar, deze type app werkt niet als een volwaardige crypto wallet waarmee je bijvoorbeeld Bitcoin kunt verzenden naar een andere wallet. Het gaat puur om het kopen (met iDEAL), bewaren en verkopen van cryptomunten zoals Bitcoin. Dit is ideaal voor de beginner of die gebruikers die zonder zorgen gewoon en technische kennis een makkelijk begin willen maken. Voor meer informatie: Blox Trading App Review!

Beheerde crypto wallets van exchanges.

Een nadeel van de Blox-app is dat deze alleen geschikt is voor de smartphone en niet geschikt is voor een actieve professionele handelaar. Het is daarom in feite nog steeds zo dat de meeste handelaren de aangekochte cryptomunten op een handelsrekening van een crypto exchange of een makelaar, zoals LiteBit, laten staan. Dit is gemakkelijk, maar ook zeer risicovol. Je bent afhankelijk bent van de kwaliteit van de werking en beveiliging van de handelsbeurs en de eerlijkheid van de eigenaars. Bijvoorbeeld, de Nederlandse makelaar Litebit is in feite de eigenaar van de crypto’s die je daar hebt opgeslagen.

Hoezo is dat? In feite ben je niet de eigenaar van de cryptomunten, aangezien je niet beschikt over de privé sleutels van aangekochte cryptomunten. Deze private key kan worden betracht als een eigendomsrecht waarmee de eigenaar een uitgave kan verrichten. Er zijn vele malafide eigenaren geweest die misbruik hebben gemaakt van hun macht of zijn door slecht genomen veiligheidsmaatregelen zelf bestolen geworden.

Een ander risico is dat een handelsrekening kan worden geplunderd door slecht wachtwoordbeleid en andere slordige fouten door de gebruiker. Hierdoor kan een hacker de controle over de rekening krijgen van de gebruiker en de crypto’s op doorsturen naar een andere wallet. Het is belangrijk om deze feiten te weten als je op zoek bent naar een goede crypto wallet. Je moet in feite de beste beheerde crypto wallet van een betrouwbare exchange combineren met de beste crypto wallet waarbij je de coins daadwerkelijk zelf in beheer hebt. Dit zullen we nu verder bespreken.

Zoals eerder vermeldt. De Blox custodial crypto trading app is prima voor een beginner die niet technisch is en graag makkelijk crypto’s wil kopen zonder risico’s. Het enige risico is dat Blox zelf gehackt kan worden, maar dit risico is door het ontwerp van de Blox dienstverlening zeer klein.

Wil je meer controle en professioneel handelen? Dan is de Bitvavo handelsbeurs in Amsterdam een goede keuze. Bitvavo beperkt de risico’s voor haar gebruikers door alle financiële transacties onder de beheer van een stichting te plaatsen. Hierdoor wordt er een scheiding gemaakt tussen de financiële staat van de cryptobeurs als onderneming en de financiële tegoeden van de klanten op de beheerde cypto wallets van de beurs. Een slimme oplossing van Bitvavo, maar uiteindelijk beschik je zelf niet over de sleutels over je crypto tegoeden. Vandaar, als je veel geld wilt beleggen in cryptomunten, moet je de volgende belangrijke informatie even doornemen.

Belangrijke informatie over de werking van crypto wallets:

werking van een crypto walletHet is belangrijk om te beseffen dat de cryptomunten zelf niet in de crypto wallet staan, maar alleen de openbare en privé sleutels waarmee je de cryptomunten kunt beheren in de betreffende blokketens. Een crypto wallet beschikt over publieke sleutels voor het kunnen verkrijgen van een bepaalde cryptocurrency, bijvoorbeeld Litecoin. Je kunt de publieke of openbare sleutels vergelijken met een rekeningnummer. De privé sleutel kun je vergelijken met de geheime pincode voor het kunnen verzenden van de cryptomunten naar een andere wallet. Wanneer je bijvoorbeeld Litecoins verstuurd, gaat het om de transactie van eigendomsrechten van een unieke waarde in litecoins in de Litecoin blockchain. De nieuwe eigenaar verbonden aan het publieke adres heeft nu het recht om de verkregen litecoins uit te geven met de bijbehorende privé sleutel. Het zijn de privé sleutels die iemand het recht geeft om in dit geval de litcoins uit te geven. Hackers zijn op zoek naar deze informatie en proberen vooral multi crypto wallets te kraken.

Wat is de beste multi cryptocurrency of multicoin wallet?

Als je in vele verschillende cryptomunten wilt beleggen zul je waarschijnlijk een aantal crypto wallets met elkaar moeten combineren. Laten we beginnen.

  • Hardware crypto wallets!

trezor crypto walletDe beste multi crypto wallets zijn die programma’s die het beste de privé sleutels weten te beschermen. Aangezien servers, smartphones en computers kunnen worden gehackt is de beste crypto wallet een hardware wallet. De beste crypto wallet is een hardware crypto wallet die direct verzegeld geleverd wordt van een betrouwbare leverancier of de maker zelf. Dit betekent meestal dat ze een goede reputatie hebben verdiend als een Bitcoin hardware wallet fabrikant. Hier is een lijst van de beste hardware crypto wallets:

  1. Trezor 
  2. Ledger Nano S
  3. Keepkey
  • Desktop Crypto wallets

Deze crypto wallet programma’s ondersteunen vele verschillende cryptomunten en worden op een computer of tablet geïnstalleerd. Het beste is om deze crypto desktop wallet te installeren op een toegewijde computer. Inderdaad, een aparte computer die je alleen gebruikt voor online financiën waarbij de internetcommunicatie veilig verloopt over een versleutelde VPN verbinding (voorbeeld: NordVPN).

  1. De Exodus – crypto desktop wallet is de meest beproefde en beste desktop wallet aangezien deze nu met Trezor hardware wallet ondersteuning is voorzien! Exodus is een prachtig ontworpen multi-crypto wallet voor desktop computers en mobiele apparaten. Voor meer info: Exodus Wallet Review.
  2. Jaxx – crypto desktop wallet (ook bekende speler en concurrent van Exodus)
  3. Atomic – multi crypto desktop wallet (nieuwe speler op de markt)
  • Multi crypto smartphone wallet apps:

Een goede smartphone crypto wallet is ook een aardige optie wanneer je een smartphone hier specifiek voor inricht en voor gebruikt.  Het wordt dan een dedicated smartphone crypto wallet. Je kunt hier dan allerlei verschillende officiële wallets van elke munt op zetten en/of een multi crypto wallet applicaties die elkaar complimenteren. Dit zijn o.a. de volgende crypto smartphone wallets:

Online multi-crypto finance platforms:

Er zijn ook crypto finance oplossingen die andere lokale (buitenlandse) valuta’s en zelfs edelmetaal accounts ondersteunen. Bovendien werken ze aan de integratie van reguliere betaalkaarten en wisselkantoor dienstverleningen. Deze oplossingen zoeken ook naar banklicenties. Concrete voorbeeld zijn:

Let op, bij deze dienstverleners beschik je niet zelf voer de privé sleutels van de cryptomunten. Bovendien is het aanbod beperkt! Maar zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het aanmaken van een crypto wallet account is gratis.

Smartphones met ingebouwde crypto wallet ondersteuning!

Momenteel wordt er gewerkt aan smartphones die crypto-assets en wallets ondersteunen:

Dedicated crypto wallet computer!

De lijst is beperkt en de relatieve ondersteuning van verschillende cryptomunten des te meer. Het is namelijk niet gemakkelijk om hardware matig de technologisch zeer verschillende cryptomunten toe te voegen. Het is daarom aan te raden om een speciale computer in te richten voor het beheer van je crypto wallets. Je moet op deze computer de officiële wallet van elke cryptomunt installeren. Je installeert vervolgens ook een VPN programma (zoals Nord VPN) zodat je internet communicatie wordt versleuteld. Je gebruikt deze computer alleen voor het uitvoeren van crypto betalingen over een VPN-verbinding!

omnistaker multi crypto walletEr zijn ook toegewijde mini-computers (meestal Rasberry Pi’s) die je kunt koppelen aan je eigen computer en waar je crypto wallet software op kunt draaien. Een speciaal ontwikkelde mini-computer is de OmniStaker. Deze installeert via een script automatisch de laatste wallet versie en ondersteunt tot zo’n 4 Proof-of-Stake coins. Deze coins je vervolgens automatisch laten staken op de wallets op Omnistaker. Op deze manier beschik je niet alleen over een toegewijde computer met de gewenste wallet software, maar verdien je ook automatisch je favoriete PoS coin, zoals Stratis, Qtum, Pivx, Navcoin etc. Voor meer informatie: Omnistaker Review!

Conclusie:

Het gebruik van een crypto handelsrekening voor de opslag van cryptomunten bij handelsbeurzen voor cryptovaluta’s mag alleen van tijdelijke aard zijn. Beheerde crypto wallets komen altijd met risico’s. Er zijn risico’s verbonden aan het uit handen geven van het beheer van de privé sleutels. De meest eenvoudige en veilige beheerde crypto-bewaarportemonnee voor een aarzelende beginners is die van Blox.

Een andere optie voor de meer eisende gebruiker is om de Bitvavo exchange in combinatie met een goede hardware wallet, zoals de Trezor, te gebruiken.

Het is verder aan te raden om zelf de cryptocurrency eigendoms- vermogensrechten (de private keys) zo goed mogelijk te beheren en te bewaren. Dit kun je het beste doen door hiervoor zelf een computer voor in te richten met de gewenste officiële desktop wallets en deze te complimenteren met de gewenste hardware wallet.

trezor crypto walletTIP: Elke installatie komt met een herstelbestand vaak in de vorm van een reeks woorden, de crypto wallet seed. Laat deze informatie niet op de computer staan. Schrijf deze informatie op een papiertje en leg deze in de kluis.  Aanbevolen oplossing: TREZOR crypto hardware wallet met de cryptotag voor het veilig bewaren van de wallet seed! Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels over de wallets van specifieke cryptomunten:

Lees verder

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 1, 2020
4,5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min