trust wallet

Hoe en waar kan ik het beste Ethereum kopen (ETH)?

May 14, 2020
Aanbieding: 
ethereum eth kopen

Ethereum behoort tot de belangrijkste blockchain projecten met een groeiend netwerk effect, stijgende handelsvolumes en een toenemend aantal gebruikers. Bitcoin wordt vooral gebruikt als een alternatief digitaal monetair middel voor waarde opslag (digitaal goud). Het is het ultieme monetaire goed. Ethereum wordt vooral gebruikt voor het ontwikkelen van dapps, de defi-sector en de uitgave van tokens met behulp van de smart contract technologie en protocollen. Om gebruik te maken van de Ethereum technologie is de ether (ETH) cryptocurrency voor nodig. Dit versterkt de vraag naar de Ethereum tokens (ETH). In dit artikel bespreken we hoe en waar je Ethereum (ETH) kunt kopen en verhandelen.

ETH kopen voor de actuele koers?

Hieronder kun je de actuele koers zien van de ether (ETH) van Ethereum en direct kopen:

Ethereum kopen met iDEAL in Nederland

Wil je voordelig en makkelijk de cryptovaluta van het Ethereum kopen in Nederland?

  • Beginners. Tegenwoordig kun je eenvoudig de Ether (ETH) van Ethereum kopen met iDEAL in Nederland met behulp van het handelsplatform van Bitvavo. Bitvavo is de goedkoopste Ethereum (ETH) aanbieder in Nederland en biedt een prima wisselkoers aan voor minimale kosten (max 0.25 %). Bitvavo maakt het kopen en opslaan van Ether (ETH) zeer eenvoudig. Bitvavo ondersteunt een beheerde Ethereum wallet. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo!
  • Gevorderden. Voor de Ethereum gebruiker die zelf de controle nodig heeft over de sleutels en in eigen beheer Ethereum gebaseerde tokens wilt aanschaffen en beheren, zal ook gebruik kunnen maken van een broker zoals Satos of Coinmerce en daar rekening kunnen openen. Deze Nederlandse crypto-wisselkantoren maken het mogelijk om euro’s met iDEAL direct om te wisselen naar Ether (ETH) en te  versturen naar je eigen Ethereum wallet van voorkeur.

Ethereum kopen bij een crypto trading platform?

huobi ethereum kopen eth

Daghandelaren. De professionele crypto day traders die graag Ether (ETH) actief willen verhandelen, zullen alleen bij Nederlandse cryptobeurs Bitvavo aan hun trekken komen. We raden onze lezers om daar eerst een handelsrekening te testen alvorens een handelsrekening te openen bij een andere crypto exchange in het buitenland zoals Bitpanda, Huobi, Binance en Kraken.

Ethereum kopen in de vorm van termijncontracten?

bitmex ethereum kopen

Een ander manier om te handelen in Ether (ETH) van Ethereum is door gebruik te maken van Ethereum termijncontracten. Deze worden in het Engels Futures genoemd. Het kopen van een Ethereum termijn contract is iets voor een professionele handelaar. We hebben er een apart artikel over geschreven:

Ethereum kopen met Bitcoin (BTC)

Hieronder kun je met behulp van de dienst van Changelly Ether (ETH) van Ethereum kopen met Bitcoin:

Indirect Ethereum kopen in de vorm van trackers?

xbt provider ethereum kopen via trackersEthereum trackers worden aangeboden door XBT provider. Er zijn twee varianten beschikbaar: de Ether Tracker One (ISIN: SE0010296574) en de Ether Tracker Euro (ISIN:SE0007525332). Deze Ethereum trackers kunnen via een goede beleggingsrekening worden gekocht zoals de BinckBank.

Dit zijn op dit moment de manieren waarop je Ethereum kunt kopen of in ieder geval een bepaalde exposure kunt hebben op de koers van Ether.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van CFD’s?

24option ethereum kopenEen andere manier waarop er kan worden gespeculeerd met de Ether (ETH) koers is door gebruik te maken van het handelsplatform van eToro of de traditionele contract for differences. Dit is een van de meest makkelijke manier om te speculeren met korte termijn bewegingen van de Ether koers. Deze Ethereum CFD instrumenten kunnen eenvoudig verhandeld worden op een traditionele makelaar zoals 24Option. Het is uitermate risicovol om op deze manier meer euro’s te proberen te verdienen in rendement. Meer dan 70 % verliezen geld met CFD-trading. Voor meer informatie: Wat is crypto cfd trading?

Wil je Ethereum kopen om te beleggen  in een token crowd sale of ICO?

Zorg ervoor dat je beschikt over een goede officiële Ethereum wallet die de token kan ondersteunen en bestudeer het project in detail voordat je Ethers verkoopt voor een token. Voor meer informatie: Wat is een ICO?

CONCLUSIE:

Het beste is natuurlijk zelf deelachtig te worden binnen de Ethereum eco-systeem en zelf de controle te hebben over je Ethereum vermogen. Het makkelijkste, het voordeligste en minst risicovol is om eerste te beginnen bij Bitvavo alvorens verder te gaan. Leer zo veel mogelijk over Ethereum voordat je daadwerkelijk een aantal Ether gaat kopen en ERC20 tokens gaat verhandelen op een Ethereum token exchange.

Leer meer over Ethereum!

Waarschuwing: het kopen van Ethereum tokens (ETH) is risicovol. Beleg alleen geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Het gaat om nieuwe experimentele blockchain technologie.

Lees het volgende artikel:

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min