bitvavo exchange

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

May 11, 2020
Aanbieding: 

Samenvatting: we hebben de ontwikkeling van Bitvavo sinds haar oprichting gevolgd. Bitvavo bewijst weer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van fintech en cryptovaluta dienstverleningen.

bitvavo

Bitvavo heeft gewerkt aan de verwezenlijking van een mooie crypto-handelsbeurs in Amsterdam die zowel geschikt is voor een beginnende als een ervaren trader. Bitvavo is de eerste, goedkoopste en beste crypto exchange platform in Nederland met een eigen interne orderboek en een groot aanbod van cryptovaluta die goedkoper is dan de internationale concurrentie zoals Coinbase Pro en Binance.

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner en een geavanceerde interface voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek. Gemakkelijk, direct en goedkoop Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL is nu voor iedereen in Nederland een koud kunstje geworden dankzij het goede werk van het team achter Bitvavo. Hieronder in de screenshot kun je een impressie zien over hoe de twee verschillende interfaces er uit zien:

bitvavo exchange platform interfaces

Bitvavo biedt verder ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct euro’s op de Bitvavo rekening storten om zo voordelig de gewenste cryptovaluta te kopen, te beheren en zeer voordelig te verhandelen vanuit een overzichtelijke handelsomgeving.

Wat ook belangrijk is om te weten is dat Bitvavo de tegoeden van haar klanten heeft afgescheiden van haar bedrijfswerkzaamheden door het toevoegen van een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Het geld van de klanten staat hier veilig ook in het onwaarschijnlijke geval het bedrijf Bitvavo B.V. failliet zou worden verklaard. Deze structuur maakt het mogelijk dat je niet alleen makkelijk, maar ook veilig bij Bitvavo cryptovaluta kunt verhandelen en bewaren. Het overzicht voor de gebruiker wordt bewaard door mooie grafieken en een strak dashboard vanwaaruit ieder kan handelen vanuit de interface van voorkeur. Bekijk het eens zelf met de volgende aanbieding: registreer je gratis en handel nu ook nog eens tot € 1000,- zonder handelskosten!

Registeer je gratis!

+ verifieer de rekening (id-controle)
+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Hoe verhoudt de Bitvavo exchange zich tot andere diensten in Nederland?

De meeste Nederlandse dienstverleners op het gebied van het kopen/verkopen van cryptovaluta opereren als een makelaar of wisselkantoor. Ze kopen de cryptovaluta goedkoop in bij de grote internationale exchanges en verkopen deze door aan de klanten via een mooie interface en gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. Dit is niet het geval bij Bitvavo. Bitvavo heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een volwaardige Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek. De Bitvavo crypto exchange heeft hierdoor de volgende voordelen ten aanzien van andere dienstverleners:

✓ Handelen op de Bitvavo exchange is zeer goedkoop. Tegen transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25% naar gelang de volumes kan er goedkoop gehandeld worden.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd voor een ongelimiteerd bedrag.
✓ Orders kunnen worden uitgevoerd op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders).
✓ Geautomatiseerd handelen d.m.v. de beschikbare API is ook mogelijk op de Bitvavo exchange.

Dit is zijn een aantal belangrijke pluspunten en doordat een rekeninghouder kan kiezen tussen twee verschillende interfaces, is vooral het gebruiksgemak van de beginner gewaarborgd zonder dat deze daarvoor meer hoeft te betalen.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Ondersteunt Bitvavo een trading bot?

Bitavo biedt ondersteuning voor de beste Nederlandse trading bot, de Crypto Hopper. Bitvavo en Crypto Hopper hebben een goede samenwerking. Door deze samenwerking kunnen Bitvavo-gebruikers crypto-handelsstrategieën toepassen dankzij de implementatie van deze geautomatiseerde handels-bot, zodat gebruikers 24/7 met ongeëvenaard gemak kunnen profiteren van handelsmogelijkheden. Voor meer informatie: Cryptohopper en Bitvavo.

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar en veilig?

Bitvavo voldoet aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij.  Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.

Bitvavo heeft ook de rekeningen voorzien van belangrijke veiligheidsmaatregelen die de gebruiker zelf moet instellen zoals twee-factor authentificatie. Je bent zelf verantwoordelijk dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je een uniek wachtwoord gebruikt voor je rekening. Neem zelf ook verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je rekening.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders ook voor een mogelijk faillissement. Om dit mogelijk te maken is er een stichting opgezet: Stichting Bitvavo Payments. Alle valuta transacties en het totaal beheerde vermogen worden geregeld door deze derde partij en niet door de onderneming, Bitvavo B.V., zelf. Deze doordachte opzet in combinatie met een officiële registratie bij de Nederlandsche Bank maakt van Bitvavo een vertrouwde partij. Vandaar, Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het betekent wel voor de klant dat de handelsrekening moet worden geverifieerd.

Waarom is de Bitvavo account verificatie nodig?

In het licht van bovenstaande, dat Bitvavo een professionele bedrijfsvoering en dienst heeft opgezet en onder toezicht staat van de Nederlandse Bank, is Bitvavo wettelijk verplicht om ieders identiteit te verifiëren. Vandaar, voor stortingen en opnames van euro’s en digitale valuta zal gevraagd worden om een identiteitsbewijs. Er zit geen limiet meer op het handelen zelf, dus wanneer een klant voor bijvoorbeeld 4000 euro overboekt om Bitcoin aan te schaffen, kan er vervolgens onbeperkt mee gehandeld worden. Dit kan allemaal zonder identiteitsverificatie. Niettemin, elke nieuwe gebruiker zal één van de volgende documenten moeten aanleveren voordat er gehandeld kan worden:

 • Een scan van het paspoort (de pagina met uw persoonsgegevens) of
 • De voor- en achterzijde van het identiteitsbewijs

Gelukkig is het doorlopen van deze verificatieprocedure zeer eenvoudig.

Begin je reis bij bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!

Ondersteunt Bitvavo beheerd beleggen?

Bitvavo heeft een unieke samenwerking met Yieldt een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in het bieden van een oplossing voor het beheerd beleggen in cryptovaluta. Vanuit de Bitvavo handelsrekening kunnen de experts van Yieldt automatisch een gediversifieerde portefeuille voor je beheren. De doelstelling is om het rendement van de Bitcoin prijs index te overtreffen! Voor meer informatie: Yieldt Review of maak een handelsrekening aan bij Bitvavo.

Beheerd beleggen met Bitvavo!

– Handel vertrouwd in 50+ crypto’s!
– Handel goedkoop 0,00% – 0,25%!
– Handel met behulp van de Yieldt experts!

Andere veel voorkomende vragen over de Bitvavo Exchange:

Welke dienstverlening biedt dan Bitvavo precies aan? Hoe werkt het concreet?

Bitavo biedt een makkelijkere manier aan om cryptovaluta te verhandelen vanuit een handelsomgeving. Nederlanders kunnen gemakkelijk met iDEAL euro’s storten op de handelsrekening en meteen aan de slag.  Voor Belgische klanten is het gebruik van Bankcontact gratis, waardoor tegoeden zonder kosten op de handelsrekening kunnen worden gestort.

Een concreet voorbeeld over hoe het handelsplatform van Bitvavo werkt is dat het zeer gemakkelijk is om Ripple (XRP) te kopen en veilig op te slaan. Nadat je met iDEAL euro’s op je handelsrekening hebt gestort, kun je via de dashboard Ripple XRP in het lijstje van crypto’s opzoeken en klikken op kopen. Je geeft vervolgens aan voor hoeveel euro’s je XRP wenst te kopen en de actuele koers met de hoeveelheid XRP wordt automatisch getoond. Wanneer er op Doorgaan wordt geklikt, zal de order worden verwerkt en de XRP direct worden bijgeschreven op je Ripple wallet bij Bitvavo.

Bovenstaande voorbeeld geeft aan dat Bitvavo uitermate geschikt is voor de beginnende cryptobelegger. Bovendien, voor het verwerken en scheiden van de klanten tegoeden is er een aparte stichting opgezet geworden. De klantentegoeden zijn afgeschermd, offline opgeslagen en beveiligd. Zorg er wel voor dat je de eigen handelsrekening bij Bitvavo met tweede-factor authentificatie veilig vergrendeld.

Welke andere cryptovaluta kan ik verhandelen op de Bitvavo exchange?

De Bitvavo exchange heeft een imposante aanbod van meer dan 50 cryptomunten en tokens. Hier volgt een kleine selectie: – Ripple XRP, – Bitcoin BTC, – Litecoin LTC, – Neo, – Ada (Cardano), – XLM (Stellar), – ETH (Ethereum), – Xem (NEM), – Qtum, -Verge, – EOS, – Lisk LSk – Steem (STEEM), – Decred (DCR), – IOTA (MIOTA), – VeChain (VEN), – OmiseGO (OMG),  – ICON (ICX), – Zilliqa (ZIL), – Aeternity (AE), – 0x (ZRX), – Golem (GNT), – Status (SNT), – Waltonchain (WTC), – IOS Token (IOST), – Aion (AION), – Basic Attention Token (BAT), – Loopring (LRC), – Aelf (ELF), – CyberMiles (CMT), – Substratum (SUB), – Storm (STORM), – Request Network (REQ), – Aragon (ANT) – DigiByte (DGB) – Tron (TRX), Holo, Enjin etc.

Inderdaad, dit is een indrukwekkende reeks van cryptovaluta. Bovendien, je kunt hier makkelijk een gediversifieerd cryptocurrency portefeuille samenstellen en beheren vanuit een rekening en handelsomgeving. Hierbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je bij Bitvavo kleine hoeveelheden of te wel fracties van een cryptovaluta kunt kopen. Je kunt gewoon met een aantal tientallen euro’s fracties van een Bitcoin of Litecoin kopen. Zo kun je gemakkelijk bij Bitvavo met kleine middelen beginnen met het voordelig kopen van verschillende cryptomunten. Hoewel we onze lezers willen aanbevelen om eerst met bitcoin te beginnen en vooral bitcoins te verzamelen.

bitvavo crypto exchange

Bitvavo maakt een zorgvuldige selectie van goede crypto projecten. Twijfel je over welke crypto projecten en munten bij Bitvavo een belegging waard zijn?

 1. Open gratis een handelsrekening bij Bitvavo
 2. Vraag vervolgens ons crypto investeringsrapport aan of maak gebruik van Yieldt.
 • Vuistregel: koop/verkoop alleen bitcoins bij Bitvavo. Aangezien de hele opkomende crypto finance sector uiteindelijk afhankelijk is met het succes van Bitcoin’s monetaire waardepropositie.
 • Tip: combineer Bitvavo met Bunq, de bitcoin-vriendelijke disruptor bank van Nederland.

Bitvavo – de kosten?

Wat zijn de Bitvavo handelskosten precies? Het handhaven en openen van een rekening is gratis en kosten voor het uitvoeren van handelstransacties liggen zeer laag. De commissies die Bitvavo rekent over een handelstransactie zullen tussen de 0,00% – 0,25% liggen waardoor het niet meer interessant is om op ongereguleerde pure crypto exchanges zoals Binance te handelen. Voor een daghandelaar die wil werken met hefbomen en termijncontracten (options & futures) kan de dienst van Bitvavo worden gekoppeld met die van Deribit. Hieronder is een overzicht van de kosten die Bitavo automatisch in rekening brengt bij het uitvoeren van een handelstransactie:

VOLUME (30D) ?TAKER KOSTEN ?MAKER KOSTEN ?
€ 0+0.25%0.20%
€ 50 000+0.24%0.15%
€ 100 000+0.22%0.10%
€ 250 000+0.20%0.06%
€ 500 000+0.18%0.03%
€ 1 000 000+0.16%0.01%
€ 2 500 000+0.14%-0.01%
€ 5 000 000+0.12%-0.03%
€ 10 000 000+0.10%-0.05%
Bezoek Bitvavo voor meer informatie!

Voor wie is Bitvavo het beste geschikt? 

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginner als de actieve cryptocurrency traders die opereren met kleine marges. Verder is de opzet ideaal voor de beginnende belegger die cryptovaluta voor een langere termijn koopt. Het is wel zo dat de Bitvavo crypto exchange pas net klaar is en misschien nog niet beschikt over alle gewenste toeters en bellen voor een professionele daghandelaar. Bitavo faciliteert geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen. De handelaar die zoekt naar termijncontracten en hefbomen kan Bitvavo het beste combineren met Binance, Huobi Pro of Kraken en Deribit. Niettemin, Bitvavo is vanwege de lage kosten een prima alternatief voor Binance, Kraken en Coinbase Pro. Voor meer informatie verwijzen we de lezer naar onze selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Is er een gemakkelijker alternatief voor Bitvavo?

Wanneer je zorgen maakt over de veiligheid en opslag van de aangekochte bitcoins op een exchange dan zou je de LiteBit app eens kunnen testen. De Blox app maakt het mogelijk om met bitcoins te handelen zonder dat er een gevaar bestaat dat deze worden gestolen aangezien de bitcoins en andere crypto assets niet worden beheerd door de gebruiker, maar in dit geval Litebit. Litebit opereert hier als een broker met een custodial wallet oplossing die direct is gekoppeld aan een bankrekening. Dit betekent dat de gebruiker geen bitcoins kan opnemen naar een eigen Bitcoin wallet, alleen euro’s kan opnemen en een hogere handelscommissie betaald.

Bitvavo vs Litebit?

Een ander Nederlands alternatief en een concurrent van Bitvavo is Litebit. Bitvavo is een nieuw alternatief voor Litebit gebruikers. Litebit biedt ook veel verschillende cryptovaluta aan en ook andere features, zoals een aparte crypto-portefeuille, maar beschikt niet over een eigen interne orderboek en crypto-handelsbeurs. Litebit is daardoor duurder in gebruik. Dit komt doordat Litebit opereert als een cryptocurrency broker en wisselkantoor. Bitvavo is een cryptovaluta handelsbeurs. In ieder geval, mocht je tijd hebben, is het niet onverstandig om beide diensten met elkaar te vergelijken. Voor meer informatie: Litebit Review.

Concluderende opmerkingen over de Bitvavo exchange:

bitvavo review

Ondanks het feit dat Bitvavo een nieuwe speler is op de Nederlandse markt van cryptobeurzen, is het een van de meest goed doordachte dienstverlening die veel heeft geleerd van Litebit en haar klanten. Bitvavo is gemakkelijker in gebruik en is het een van de eerste professionele Nederlandse exchanges met zeer lage kosten en ingebouwde crypto wallets zoals een Ripple XRP wallet. Het biedt beginnende beleggers een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet aan van waaruit gemakkelijk de gewenste cryptovaluta voordelig kan worden verhandeld. Verder wordt het vermogen van de klanten afgeschermd van het bedrijf door de toevoeging van een stichting. Dit maakt van Bitvavo een betrouwbare en veilige handelsbeurs. Een beurs die volop in ontwikkeling is en waarvan we nog veel meer van kunnen verwachten.

Onze eigen ervaringen met Bitvavo zijn zeer positief en we maken er sinds de lancering van het online platform er al van gebruik. We zijn zeer benieuwd hoe de Bitvavo exchange zich verder zal ontwikkelen, maar de leiding kijkt verder dan Nederland en heeft internationale ambities!

We kunnen iedereen aanraden om een gratis handelsrekening te openen bij Bitvavo en de identiteitsverificatie procedure af te ronden.

Conclusie

Waarom de Bitvavo exchange?

 • Veilig, vertrouwd gereguleerd Nederlands bitcoinbedrijf
 • Lage handelscommissie = goedkoop!
 • Twee exchange interfaces!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Prima klantenondersteuning!

Klik & Open een handelsrekening!

Afsluitend een aanbeveling: zodra het bedrag dat je belegt in cryptomunten substantieel wordt, is het aan te raden om te kijken naar een hardware wallet zoals de Nano X voor het veilig in eigen beheer opslaan van die muntjes die je spaart voor de lange termijn en niet actief verhandelt op de Bitvavo Exchange.

Ten slotte, is het niet een slecht idee om de Bitvavo handelsrekening te koppelen met een bitcoin-vriendelijke Nederlandse bank: Bunq. Je kunt een mooie winst zonder problemen omzetten naar euro’s en naar je Bung pinpas of Bunq Mastercard sturen.

Gerelateerde verdiepende artikels:

Lees verder

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min