binance crypto margin trading

Zal ik de Binance BNB coin kopen?

LiberBits
Feb 25, 2020
Aanbieding: 

De BNB coin is de interne cryptomunt van het Binance handelsplatform. Het wordt ook wel de Binance coin genoemd. Binance heeft deze token uitgeven tijdens de crowd token sale (ICO) om financiering te krijgen om het handelsplatform te verwezenlijken. De term coin was aanvankelijk een verkeerde benaming aangezien het in wezen ging om een ERC-20 token op het Ethereum ontwikkelingsplatform.

crypto exchange binance

In April 2019 zijn de tokens verhuisd naar Binance’s eigen blockchain. De BNB cryptomunten zijn een onderdeel geworden van het Binance eco-systeem en netwerk. Doordat Binance zich uitstekend ontwikkeld en steeds verder groeit worden de BNB coins steeds meer gebruikt, meer waard en worden ze ook als een belegging gekocht. Daarnaast voert Binance een deflatoir muntpolitiek: ze worden elk kwartaal schaarser!

  • BNB kopen kun je in Nederland uitstekend doen met iDEAL bij Litebit. Het is niet perse nodig om een handelsrekening te openen bij Binance.

Waarom zou ik BNB kopen?

binance coin bnb token

De belangrijkste functie van de Binance Coin of BNB coin is het verkrijgen van een mooie 25 % korting op de handelscommissies. Voor een professionele daghandelaar die vaak in het orderboek duikt en in grote bedragen in- en verkoopt, kan het gebruik van de BNB coin tot mooie besparingen leiden. Een ander voordeel is dat de BNB coin mooi kan gebruikt worden in andere samenhangen binnen het Binance eco-systeem en onder meer kan worden gebruikt voor het vroegtijdig beleggen in nieuwe tokens die op het Binance platform worden gelanceerd tijdens een token sale. Een concreet voorbeeld is de BTT token, deze wordt ook wel de BitTorrent token genoemd en kan alleen met TRX of BNB worden gekocht tijdens de initiële token sale. Dit sterkt de vraag naar BNB tokens.

Een andere manier waarop de BNB coin waarde krijgt is dat Binance de hoeveelheid BNB in omloop elk kwartaal vermindert. Binance gebruikt een gedeelte van haar winst om de BNB coins op te kopen om deze te verbranden. Deze deflationaire muntpolitiek heeft als doelstelling om de BNB coin in waarde te laten stijgen en schaarste te scheppen. Deze muntpolitiek zal doorgaan totdat er nog maar 100 miljoen van de 200 miljoen BNB tokens in omloop zijn. De muntpolitiek in samenspraak met de groeiende populariteit van het handelsplatform heeft blijkbaar goed gewerkt. In 2017 kon de Binance coin tijdens de ICO worden gekocht voor $0.1553 per token. Het is niet vreemd dat vele crypto exchanges dezelfde strategie hebben toegepast en eigen exchange tokens uitgeven.

Wil je BNB kopen? Waar kan je de BNB coin of Binance coin het beste kopen?

Natuurlijk, het ligt voor de hand om de Binance coin te kopen op het Binance handelsplatform, maar je kunt de BNB coins ook tegenkomen op andere exchanges en zelfs crypto wallets met een ingebouwde instant exchange optie van Changelly. Een concreet voorbeeld is de Exodus wallet.

In Nederland kun je de Binance Coin kopen met iDEAL bij Litebit, maar ook Coinmerce!

Voor meer informatie:

Lees verder

De uitvinding van het getal Nul en Bitcoin!

Volgens een prachtig en diepgravende essay van Robert Breedlove kan de uitvinding en ontwikkeling van Bitcoin vergeleken worden met die van het getal nul. In onze geschiedenis heeft de mensheid bijna geen concept van nul gehad. Nul is een abstract getal en moest worden uitgevonden, ontwikkeld en geaccepteerd. De geschiedenis van het getal nul gaat […]

LiberBits
Apr 3, 2020
3 min

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 2, 2020
5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min