Introductie tot de SolarisBank in Berlijn:
De SolarisBank is in Duitsland de belangrijkste fintech onderneming die in 2019 de wereld van bankieren met die van cryptovaluta en blockchain activa samenbrengt. SolarisBank heeft de eerste cryptobank in Duitsland mede mogelijk gemaakt: Bitwala. De SolarisBank wil de wereld van bankieren veranderen en toegankelijk maken voor o.a. fintech bedrijven die nog niet over een banklicentie beschikken. SolarisBank voorziet in de licentie en de infrastructuur zodat de betreffende fintech bedrijven niet enorme veel geld en tijd moeten besteden om een eigen banklicentie te bemachtigen. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over de SolarsBank:
SolarisBank belangrijkste mijlpalen in 2019
Verder hebben ze Bitbond geholpen met het verwezenlijken van de eerste gereguleerde security token offering en hebben ze in September 2019 de Börse Stuttgart geholpen met de Börse Stuttgart Digital Exchange. Dit is de eerste gereguleerde crypto exchange voor digitale activa in Duitsland. Dankzij de nieuwe Duitse wetgeving zal het in 2020 voor alle Duitse fintech bedrijven en banken mogelijk worden om te innoveren met cryptovaluta. Inderdaad, Duitse banken zullen in 2020 kunnen beginnen met het aanbieden van cryptovaluta-rekeningen.
Een van de grootste obstakels is echter private key management. Niet veel bedrijven hebben de expertise en ervaring om een veilige opslag van de privé sleutels van de betreffende cryptovaluta te organiseren en te garanderen. Vandaar dat de Solaris Bank een aparte bewaaroplossing of custody solution heeft ontwikkeld onder de naam Solaris Digital Assets.
Solaris Digital Assets – crypto custodial solutions
Solaris Digital Assets is een aparte bedrijfstak van de SolarisBank dat zich geheel zal richten op het bieden van een crypto custody platform via een gemakkelijk te gebruiken API. Deze custody-API kan naast de banking-API worden gebruikt van SolarisBank. Verder kan er gebruik worden gemaakt van alle andere white label oplossingen van de SolarisBank, waaronder een KYC-dienst onder de nieuwe AMLD5-regelgeving, mobiele bankrekeningen, betaalkaarten en kredietverstrekking.
De Digital Assets platform van Solaris Digital Assets maakt gebruik van speciaal ontwikkelde hardware security modules voor het beheren van de sleutels die verbonden zijn met een eigen boekhoudsysteem. Alle transacties worden bewaakt op verdachte activiteiten en ondergaan een validatieproces. SolarisBank voorziet met de banking-API en de custody-API over een volledige infrastructuur die volgens de nieuwe wet- en regelgeving van de Europese Unie en de Duitse BaFin Bitcoin en cryptovaluta rekeningen kan integreren binnen alle Duitse banken die dit zouden willen doen. Andere Europese banken en fintech bedrijven kunnen nu SolarisBank benaderen om de wereld van regulier bankieren te integreren met de wereld van crypto financiën. Solaris Digital Assets is een mijlpaal en zal de belangrijkste leverancier worden voor de benodigde infrastructuur voor het verwezenlijken van een Europees digitaal eco-systeem. Een van de belangrijkste vragen is hoeveel en welke Duitse banken in 2020 zullen aankloppen bij de SolarisBank voor het kunnen aanbieden van een Bitcoin exchange en custody dienst voor hun eigen klanten.
De SolarisBank is al sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van de infrastructuur. Hieronder kun je een van de oprichters aan het woord zien tijdens een presentatie in 2016 over hoe hij in 2014 Bitcoin events bezocht en zijn leerervaringen wilde toepassen binnen SolarisBank:
We zullen de ontwikkeling in de gaten houden.
Gerelateerde artikels: