Ripple en Chainlink

Wat houdt de samenwerking tussen Ripple en Chainlink precies in? 

Aanbieding: 

Het zijn ongeveer de allergrootste namen in de Web3 industrie en beide gaan ze al jaren mee: Ripple en Chainlink. Beide bedrijven hebben hun eigen cryptocurrencies: $XRP en $LINK. De afgelopen jaren zijn beide bedrijven voornamelijk bezig geweest om zich voor te bereiden op de volgende fase waar crypto zich in zal bevinden; namelijk de fase van adoptie en real world use cases. Zo richt Ripple zich voornamelijk op de betalingsindustrie en is Chainlink in het kort gezegd verantwoordelijk voor de data die blockchains verwerken, en verbindt het hiermee de ‘normale’ wereld met de wereld van blockchains. Chainlink staat ook wel bekend onder de noemer ‘oracle’ (orakel). 

De afgelopen jaren heeft Ripple behoorlijk in de clinch gelegen met de Securities and Exchange Commission (SEC), dit ging voornamelijk op Ripple’s $XRP cryptocurrency, die heeft de afgelopen jaren qua prijs dan ook behoorlijk stil gestaan. Maar de afgelopen maanden is steeds duidelijker geworden dat de positie van Ripple, ten opzichte van de SEC, steeds sterker wordt. En met het aantreden van Trump, en dus nog maar een kleine werkweek voor Gensler, ziet de toekomst voor Ripple er steeds beter uit. Zo kwam het bedrijf dan ook met goed nieuws in december vorig jaar: Ripple heeft namelijk haar eigen stablecoin $RLUSD gelanceerd! En samen met Chainlink gaan beide bedrijven ervoor zorgen dat deze stablecoin voorzien wordt van de juiste data en meer!

Waarom Ripple en Chainlink samenwerken aan de toekomst van RLUSD

Stablecoins worden gezien als dé ‘killer use-case’ van crypto en blockchain. Stablecoins zijn namelijk van immens groot belang voor het traden van, bijvoorbeeld, Bitcoin. De meeste markten zijn dan ook in $USDT paren. Het toegang hebben tot, en het kunnen gebruiken van, dit soort stablecoins is van groot belang voor de crypto industrie. Naast het handelen in stablecoins, lenen de munten zich ook perfect voor globale betalingen. Betalingen met stablecoins zijn nagenoeg real time en liggen qua kosten veel lager dan betalingen via bijvoorbeeld bedrijven als Western Union. 

Verwacht wordt dan ook dat stablecoins de komende jaren enorm zullen groeien en dat de totale marktkapitalisatie kan oplopen tot honderden miljarden dollars. Echter, om tot zo’n dergelijke groei te komen zijn er betrouwbare stablecoins nodig. We herinneren ons allemaal het Terra Luna fiasco nog maar al te goed.. 

De onmisbare rol van Chainlink in deze samenwerking 

Stablecoins ontlenen hun naam aan het feit dat ze stable (stabiel) zijn, of in ieder geval horen te zijn. De volatiliteit van cryptocurrencies maakt deze munten over het algemeen minder geschikt voor betalingen dan stablecoins. De waarde van dollar stablecoins zal altijd (mits het mis gaat) 1:1 met de Amerikaanse $USD zijn. In het geval van Ripple’s $RLUSD stablecoin: deze stablecoin is voornamelijk gedekt door Amerikaanse dollars, en andere activa. 

Daarnaast spelen er ook andere factoren die invloed kunnen hebben op de prijs van een dollar, en dus op de stablecoin. Chainlink zal onder andere verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van correcte en real time prijsdata die vervolgens door $RLUSD wordt gebruikt, deze data is dus van groot belang voor een juiste waardering van Ripple’s stablecoin. Ook zal de samenwerking met Chainlink ervoor zorgen dat Ripple’s $RLUSD door ontwikkelaar, dapps en andere blockchain/ crypto protocollen gebruikt kan worden in hun DeFi applicaties, zoals voor crypto trading, lending en meer!

De samenwerking tussen deze twee giganten zal op termijn gaan zorgen voor een verhoogde mate van adoptie van de blockchain technologie en de use case van stablecoins! 

Lees verder

Wat houdt de samenwerking tussen Ripple en Chainlink precies in? 

Het zijn ongeveer de allergrootste namen in de Web3 industrie en beide gaan ze al jaren mee: Ripple en Chainlink. Beide bedrijven hebben hun eigen cryptocurrencies: $XRP en $LINK. De afgelopen jaren zijn beide bedrijven voornamelijk bezig geweest om zich voor te bereiden op de volgende fase waar crypto zich in zal bevinden; namelijk de […]

Jan 15, 2025
3 min

Een review over de voormalige Bitcoin Beach wallet: de Blink Bitcoin wallet

In 2020 kwam de Blink Bitcoin wallet uit onder de naam “Bitcoin Beach wallet”. Bitcoin Beach is een project om de adoptie van Bitcoin te stimuleren, de lokale economie te versterken en om aan een circulaire Bitcoin-economie te werken. En daar hoort ook een goede Bitcoin wallet bij die Bitcoin kan opslaan, kan verzenden en […]

Jan 14, 2025
3,5 min

Het Bitcoin-Dollar-Recyclingsysteem, bitcoin als de nieuwe olie

In dit artikel bespreken we bitcoin als de nieuwe olie. Het is gebaseerd op een Analyse van Luke Gromen over de toekomstige rol van Bitcoin in het wereldwijde financiële systeem. In recente analyses heeft macro-econoom Luke Gromen een intrigerende hypothese naar voren gebracht: Bitcoin zou in de moderne informatietijdperk een rol kunnen spelen die vergelijkbaar […]

Jan 12, 2025
6 min