PRIVATE BANKING

Apr 15, 2013
Aanbieding: 

Wat is de beste private banking oplossing?

Vermogensbeheer is in dit economisch klimaat zeer onzeker geworden en traditionele private banking oplossingen worden meer en meer onder druk gezet. De Duitse overheid heeft een heksenjacht ingezet op haar burgers met private banking accounts in o.a. Liechenstein, Zwitserland en Luxemburg.

private banking

De Europese Unie wil ook meer en meer openheid. Private in de zin van anomiem en veilig is niet meer aan de orde. Alles moet worden opengegooid en aan een mogelijke belastingheffing worden onderworpen. De mensen met vermogen in Europa moeten oppassen, de bankencrisis in Cyprus heeft ons allemaal een harde les geleerd. Het hebben van een spaarvermogen op de bank is niet verstandig en voordat de Zwitsers het bankgeheim volledig laten vallen is het goed om te overwegen welke andere private banking alternatieven er zijn. Er zijn steeds meer incidenten met Zwitserse banken. Een bankgarantie voor spaartegoeden gedurende een economische crisis is niet meer heilig.

Het is onze mening dat de Euro Pacific Bank opgericht door de Peter Schiff, een uitstekende en beter alternatief is voor een veilige offshore private banking oplossing. Naar onze mening is het de beste bank die is uitgerust om de komende economische stormen in de bankenwereld te weerstaan. Dus ook wanneer u voor een traditionele private banking oplossing zou opteren, is het hebben van een Euro Pacific bank account een goede hegde tegen verdere bankproblemen in Europa.

private banking servicesWe raden u aan om ons artikel te lezen over de condities waaraan de beste bank aan moet voldoen of onze review van de Euro Pacific Bank. Het voordeel is ook dat deze bank laagdrempelig is en geen eisen stelt aan beschikbaar vermogen. Het nadeel van vele private banking services is dat u vaak zo’n 250.000 US Dollar of meer moet stallen op de betreffende bank. Dit is geen vereiste bij de Euro Pacific Bank. Als u al een private banking service heeft, is het zeker de moeite waard om een bankaccount aan te vragen als een veilige backup plan. De meeste private banking oplossingen worden aangeboden door banken met hoge debt to reserve ratio’s en liggen verstrikt in de gevaarlijke derivatenspelletjes. Derivaten zijn volgens Warren Buffet ”weapons of financial mass destruction”. Vandaar, veilig bankieren doet u met een bank die zich conservatief gedraagt en uw de mogelijkheid biedt om u hiertegen te beschermen. De private banking oplossing van Euro Pacific Bank doet dit door het aanbieden van gold backed accounts.

Aanbevolen om te lezen:

Voorbeelden van traditionele kleine Private Banking dienstverleners:

Zoals al eerder aangekondigd, vermijd de private banking services van de grote nationale banken in Nederland zoals ING, SNS en ABN AMRO. Het is beter om als een alternatief naar de kleinere traditionele spelers in de Benelux te kijken die ook vestigingen hebben in o.a. Zwitserland:

  • Bank De Groof is sinds 1871 actief op privaat vermogensbeheer. Het is een relatieve kleine bank die niet op de beurs staat genoteerd: DeGroof Bank.
  • Van Landschot Bankiers is sinds 1737 actief als privaat vermogensbeheerder van families en bedrijven in Nederland. Van Landschot Bankiers.
  • Schretlen & Co is sinds 1911 actief, maar is op dit moment niet meer volledig onafhankelijk. Het maakt onderdeel uit van de Rabobank. Schretlen & Co Private Banking

Ten slotte, nog een artikel met de resultaten van een recente survey op het gebied van private banking: beste Private Banks 2013 & een artikel dat aangeeft dat het Zwitsers bankgeheim te koop is: Duitse Deelstaat koopt geheime bankinformatie.

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min