investeren in ada

CARDANO KOPEN?

Apr 15, 2020
Aanbieding: 
ada kopen

Wil je Cardano kopen? In de eerste plaats, je moet er wel even mee rekening houden dat er geen Cardano cryptomunt bestaat. Cardano is het ontwikkelingsplatform en betalingsnetwerk voor de interne cryptomunt, de ADA. ADA is de cryptomunt van Cardano. Cardano is een ontwikkelingsproject voor het verwezenlijken van een nieuwe (derde) generatie blockchain technologie. Voordat je de ADA van Cardano gaat kopen, kun je het beste je eerst verdiepen over wat Cardano wilt verwezenlijken (wat is Cardano?) en is het ook verstandig om hier verder te lezen over het monetaire beleid en distributie van de Cardano cryptomunt, de ADA, en hoe je deze het beste kunt kopen. Het is belangrijk om te onderstrepen dat het project veel vertraging heeft opgelopen en nog niet geheel gebruiksklaar en operationeel is. Dit maakt het kopen van ADA tot een zeer speculatieve belegging. Het meest succesvolle blockchain project dat volop operationeel is, is op dit moment Ethereum.

ADA kopen voor de actuele koers

Hieronder kun je de actuele koers van ADA zien en de ADA van Caradano kopen.

Waar kan ik de ADA van Cardano het beste kopen?

ada kopen beste ada koers

Er zijn vele Nederlandse makelaars die ADA aan hun klanten aanbieden. Het voordeligste is om ADA te kopen op een professionele handelsbeurs waar je voor de laagste handelscommissie en de beste koers ADA kunt kopen. In Nederland is het mogelijk om ADA met iDEAL te kopen op de handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam.

Koop ADA van Cardano bij Bitvavo!

De enige echte Nederlandse exchange – max 0.25 % handelscommissie!

Een ander goed alternatief is Kraken. Dit is een Amerikaanse handelsbeurs die dankzij een samenwerking met de Duitse Fidor bank ook voor Nederlandse beleggers goed te gebruiken is. Kraken is minder gebruiksvriendelijk, maar heeft wel een betere handelsvolume voor ADA. Voor meer informatie:

Er zijn natuurlijk meerdere internationale exchanges waar je terecht kunt om de ADA van Cardano te kopen. We hebben een lijst en overzicht opgesteld. Voor meer informatie:

Waar kan ik ADA futures kopen?

Het is mogelijk om te handelen in ADA termijncontracten op de meest gespecialiseerde crypto derivative exchanges zoals BitMex, maar ook op de eerder genoemde Kraken exchange.

Waarom zou ik de ADA van Cardano kopen?

Cardano behoort tot de beste blockchain projecten. Het is een open source project dat deel uitmaakt van de Cardano Stichting. Het Cardano protocol is een gedistribueerde publieke blokketen dat uit verschillende lagen bestaat. Dit geeft meer flexibiliteit in termen van onderhoud en het toevoegen van opwaarderingen (in de vorm van soft en hard forks). Hierdoor zal Cardano de mogelijkheid hebben om complexe decentrale applicaties te ondersteunen.

Eerst staat de perfectionering van het transactieverwerkingslaag (settlement layer) op het programma waar de ADA cryptocurrency werkt. De ADA werkt met behulp van een nieuw Proof-of-Stake protocol  – de Ourobos. De maximale hoeveelheid ADA die in omloop kan worden gebracht is 45 miljard. De ADA is zelf deelbaar tot zes decimalen achter de komma. De kleinste rekeneenheid is de Lovelace. Dit betekent dat ADA de volgende denominaties heeft: 1 ADA = 1,000,000 Lovelaces en 1 Lovelace = 1/1,000,000 ADA.

Vervolgens zal er een aparte computing laag worden toegevoegd voor het kunnen verwerken van slimme contracten en het draaien van de decentrale applicaties.

Cardano heeft een zekere toekomst op basis van een nauwgezette wetenschapsfilosofie, goed uitgedokterde programmeertalen en een goede broncode. Aangezien het project gedreven wordt op basis van beproefde wetenschap en programmering, zal het waarschijnlijk allemaal veel langer duren dan gedacht en gepland. Niettemin, iemand met geduld zou ADA als een lange termijn belegging kunnen kopen. Het is natuurlijk wel risicovol om de ADA de cryptomunt van Cardano te kopen aangezien het project ook potentieel geheel kan mislukken.

cardano ada kopen

Niettemin, de aanpak van de hoofdontwikkelaar en architect van Cardano, Charles Hoskinson, is zeer rigoureus, professioneel en gepassioneerd. Cardano heeft ook vele verschillende samenwerkingsverbanden met onder andere universiteiten en zelfs overheden die blockchain technologie willen adopteren en inzetten voor uiteindelijk het verbeteren van de economie. Hieronder kun je Charles aan het woord zien tijdens een spontane AMA-videostream van 21 November 2019.

ADA kopen doe je bij Bitvavo in Amsterdam!

De enige echte Nederlandse exchange – max 0.25 % handelscommissie!

Wat is een goed alternatief voor ADA?

Er zijn verschillende goede alternatieven derde generatie blockchain projecten gestart. De bekendste is natuurlijk EOS. Een bekend Chinees project is NEO. Verder is ook Ethereum niet af te schrijven. Ethereum is misschien een eerste generatie blockchain ontwikkelingsplatform, het is niettemin op weg om zich op te waarderen naar een derde generatie blockchain project: Ethereum 2.0. De vraag is echter of Ethereum zal slagen. Voor meer informatie:

Lees verder

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min