bitcoin course

SATOS REVIEW

LiberBits
Mar 25, 2018
Aanbieding: 

Samenvatting: SATOS is een Nederlandse Bitcoin makelaar die een zeer gebruiksvriendelijk cryptocurrency-platform aanbiedt om snel euro’s om te wisselen naar cryptovaluta en visa versa.

satos crypto en bitcoin exchange

Ze geven beginners alle hulp en de kans om vragen te stellen met onder andere het aanmaken van een crypto wallet. Satos is geen crypto exchange met een orderboek en biedt geen wallet ondersteuning aan zoals Bitvavo dit heeft geregeld. Satos is een wisselkantoor die direct de aangekochte digitale valuta stuurt naar de wallet van de gebruiker. Voor de ervaren traders die grote orders plaatsen heeft Satos wel zeer gunstige tarieven en de bestellingen worden snel verwerkt. Satos streeft ernaar om onder meer de aangekochte bitcoins binnen 15 minuten te versturen. Wanneer je cryptocurrencies hebt verkocht voor euro’s, staan deze gegarandeerd de volgende werkdag bijgeschreven op je rekening. Je gegevens worden veilig offline afgeschermd, en je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact.

metcalfe's law Bitcoin

We kunnen zeker SATOS aanbevelen om eens gratis te evalueren als een vertrouwde Nederlandse Bitcoin broker. Je hoeft niet over een Bitcoin wallet te beschikken, Satos zal je helpen met het opzetten van een portemonnee. Voor meer informatie:

Wie & wat is SATOS?

SATOS is een innovatief cryptocurrency bedrijf. Opgericht in 2013 door een drietal vrienden met een passie voor de, toen nog relatief onbekende, virtuele munt: Bitcoin.

Het viel hun snel op dat er rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies veel misvattingen waren. Om deze misvattingen bespreekbaar te maken, heeft SATOS de visie opgesteld om Bitcoin voor iedereen in Europa bereikbaar, en aldus vatbaar te maken.

Dit verwezenlijkt SATOS onder andere door 13 uur per dag (inclusief weekenden) support te bieden. Zo zijn ze via telefonisch-, mail- en chatcontact bereikbaar om daar je vragen te stellen.

Een veelvoorkomende vraag is dan ook ‘hoe maak ik een wallet aan’. Deze vraag wordt zo vaak gesteld omdat SATOS geen tegoeden van de klanten beheert. Dit houdt in dat je cryptovaluta bij SATOS aankoopt, en deze worden vervolgens naar jouw eigen wallet verstuurd, welke je dient op te geven in het eenvoudige bestelformulier.

Dit lijkt ergens ingewikkeld voor een beginner, toch is het volledig conform het bestaansrecht van cryptocurrencies. Namelijk: er is geen bedrijf meer dat jouw tegoeden beheert, zoals in ons huidige betaalsysteem die met de banken gebeurt.

Het is momenteel bij SATOS mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. De site breidt snel uit, en zijn van plan nog vele andere munten aan het portfolio toe te voegen. Je betaalt gemakkelijk en snel met iDeal of BANcontact.

Verificatie bij SATOS

Gezien het verzenden van cryptovaluta onomkeerbaar is moeten bedrijven als SATOS er zeker van zijn dat je inderdaad in cryptocurrencies wilt handelen. Dit wordt gedaan door enkele, en zeer snel doorlopen verificaties.

Zo wordt bij een eerste bestelling van je rekening een rekeningverificatie gevraagd. Dit kan enkele uren duren. Dit heeft doorgaans te maken met de snelheid van de bank waar je bij bankiert. Echter kan je bij de support van SATOS vragen om een versnelling van het proces. Na enkele documenten (in plaats van de rekening verificatie te hebben aangeleverd) wordt je betaling direct verwerkt!

Bij een bepaald bedrag (€10.000, €50.000 en €100.000), of een totaalaantal bereikte orders wordt er gevraagd om een kopie-id en/of andere simpel overdraagbare bestanden. Dit zijn allen eenmalige checks, en zal daarna niet meer gevraagd worden.

Is SATOS geschikt voor mij?

Met name is SATOS zeer geschikt voor beginners. Door de snelle support die er geleverd wordt, kunnen beginners hier al hun vragen stellen. Daarnaast is SATOS uiterst geschikt voor handelaren die graag cryptocurrencies willen omzetten naar Euro’s. Zo zijn ze zeer snel, en geven hier doorgaans een goede koers voor.

Ook ervaren handelaren kunnen hier zeker hun aankopen doen, echter biedt SATOS nog geen extreem breed scala aan altcoins. Echter wanneer je Bitcoin wilt kopen om deze zelf verder te handelen ben je hier zeker in goede handen.

Is SATOS betrouwbaar en veilig?

SATOS gaat al een tijd mee. In deze tijd werkt het bedrijf om de website te optimaliseren. Dit is ook terug te zien in de reviews op hun Trustpilot profiel. Veel van deze zijn zeer positief.

SATOS biedt een zeer overzichtelijke website, waardoor een betaling binnen enkele minuten is voldaan. Zowel kopen als verkopen gaat zeer rap. Het streven is om een aankoop binnen 15 minuten verzonden te hebben. Wanneer je cryptocurrencies verkoopt bij SATOS staat dit in alle gevallen (uiterlijk) de volgende werkdag op je rekening bijgeschreven.

Doordat SATOS niet werkt met accounts, zijn jouw tegoeden ook écht jouw tegoeden. Dus zelfs als SATOS op magische wijzen verdwijnt, staan jouw tegoeden al onder eigen beheer op je eigen wallet, volledig los van SATOS. Wel zo veilig.

Daarnaast worden de klantgegevens welke nodig zijn om betalingen te verrichten, en jouw ‘verificatie-status’ te herkennen veilig offline opgeslagen. Deze zullen ook nooit met derde worden gedeeld zonder officiële redenen.

Wat zijn de transactiekosten bij SATOS?

SATOS hanteert doorgaans een scherpe prijs. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van de beurs die ze op dat moment gebruiken, maar de geschiedenis wijst uit dat SATOS streeft om de goedkoopste aanbieder te zijn.

Hier is geen direct percentage aan vast te knopen. SATOS hanteert namelijk een eigen koers, waar alle kosten in verwerkt zijn. Dit doen zij om er zeker van te zijn dan men weet wat zij zullen betalen op het moment van het invullen van het formulier, zo komen hierna geen extra kosten meer.

Het verschil tussen de prijs van SATOS en verschillende andere Nederlandse cryptobeurzen is doorgaans tussen de 0.5 en 1.3%. Dit percentage is geldt bij alle aangeboden cryptocurrencies (Bitcoin, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash). We kunnen SATOS aanbevelen om eens te proberen.

Is er een alternatief voor Satos?

Ben je opzoek naar een alternatieve makelaar is BTC Direct een prima alternatief. Ben je opzoek naar een volwaardig handelsplatform met de laagste commissies (0.25 %) dan is Bitvavo de beste keuze.

Relevante artikels:

Lees verder

De uitvinding van het getal Nul en Bitcoin!

Volgens een prachtig en diepgravende essay van Robert Breedlove kan de uitvinding en ontwikkeling van Bitcoin vergeleken worden met die van het getal nul. In onze geschiedenis heeft de mensheid bijna geen concept van nul gehad. Nul is een abstract getal en moest worden uitgevonden, ontwikkeld en geaccepteerd. De geschiedenis van het getal nul gaat […]

LiberBits
Apr 3, 2020
3 min

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 2, 2020
5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min