Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor het laatst exact 44 landen bij elkaar om over geld te praten? Op Bretton Woods in … 1944. Die symboliek is natuurlijk opzet, dus de vraag is: welk landje moest per sé komen om van 43 die 44 te maken? En welk land mocht niet meer komen omdat de teller op 44 moest blijven staan?
Twitteraar @DiscipleOfSatoshi kleurde de deelnemende landen snel even in op de wereldkaart bovenaan dit artikel. Half Afrika is van de partij. Ghadaffi gaat er echt nog even lekker voor liggen in zijn graf. Zie ook hoe groot en belangrijk Afrika in werkelijkheid is op bovenstaande kaart. Zuid-Amerika is nog maar matigjes … met dat gekke Braziliaanse plan voor een eigen Zuid-Amerikaanse munt. Euroflop 2.0 zeg maar. Dat gaat echt vroeg of laat wel Bitcoin worden. En 44 wordt dan 88 en dan 176 en dan is de wereldrevolutie al zowat compleet en hebben wij burgers het geld uit de handen van de staat getrokken.
Welnu… de hele financiële wereld is dus bijeen in El Salvador met eerst een bezoek aan Bitcoin Beach, waar het allemaal begon. Ooit was een rijke Bitcoiner daar op vakantie en besloot hij het dorp 100.000 dollar in BTC te geven mits BTC officieel betaalmiddel zou worden. Wie niet aanwezig zijn? De fiat-shitcoiners. En de gold bugs Rusland en China. Hoe het verder gaat tussen goud en Bitcoin is natuurlijk extreem spannend momenteel.
Een van de grootste problemen voor ontwikkelingslanden is dat de meerderheid van de bevolking geen bankrekening heeft of slechts zeer beperkte toegang heeft tot bank- en financiële producten. Het ontbreken van financiële infrastructuur schaadt de economie van deze landen. Bitcoin biedt financiële inclusie door de tussenpersoon uit te schakelen en effectief een “beste bank” in ieders kontzak te stoppen.
Dikke vinger
Op de conferentie gaat El Salvador’s de implicaties bespreken van het adopteren van Bitcoin. Het IMF heeft beide eerste landen op de vingers getikt maar het maakt geen indruk. Het is vooral bijzonder dat de crash van de cryptomarkt het optimisme over het nieuwe geld niet tempert. Het betekent dat men kijkt naar de fundamentals en niet naar de dagkoers. Deze door inflatie geplaagde landen zijn wel wat gewend en willen gewoon een beter alternatief. Opmerkelijke delegaties komen uit Pakistan, Egypte, Ecuador en Nigeria. Nigeria met zijn 206 miljoen inwoners heeft de VN/WHO/Bill Gates al een dikke vinger gegeven met covid…. daar kan BTC nog wel bij!
Het is heel belangrijk om je bij deze revolutie niet blind te staren op landen. De dominostenen vallen veel breder. En elke steen die valt is er een.
Afsluitend nog even de hele lijst van 44 …
Het feit dat Nigeria op deze lijst staat is veelzeggend. Nigeria is een van de meest bevolkte landen in Afrika met een jonge bevolking met veel entrepreneurs met de grootste bitcoin adoptie in de wereld. De lijst van landen is groter dan de BRICS.
Mochten deze landen gaan samenwerken voor het verwezenlijken van een bitcoin standaard en het voorbeeld van El Salvador volgen, kunnen ze allemaal een begin maken aan een definitieve ontsnapping aan het Amerikaanse schuldenimperialisme onder leiding van het IMF. Bitcoin zoals Jeff Booth hieronder in de video mooi uitlegt is een oplossing voor de schuldenproblematiek deze en in feite alle landen onder gebukt gaan: