World Economic Forum werd in 1971 door Klaus Schwab opgericht. Klaus Schwab is een hoogleraar in de bedrijfsmanagement en richtte WEF aanvankelijk op als het European Management Forum. Het European Management Forum werd door Klaus als een Zwitserse stichting opgezet voor het organiseren van conferenties voor welgestelde Europese zakenmensen om over zaken en de stand van de economie te praten. Het groeide uit tot een succesvolle conferentie met steeds meer leden en partners.
In 1983 werd de naam gewijzigd in World Economic Forum (WEF). De jaarlijkse conferentie in Davos was een jaarlijks succes geworden en steeds meer belangrijke bedrijven en multinationals werden lid van deze stichting zonder winstoogmerk. Het omschrijft zichzelf als een ‘uniek platform voor vooruitgang op het vlak van de moeilijkste problemen waar de wereld van vandaag mee kampt’.
Nu werken er zo’n 300 mensen bij het WEF en is het een uniek platform voor multinationals geworden die meer dan 5 miljard dollar per jaar omzetten. Verschillende multinationals zijn partners en strategische partners van het WEF geworden. Op deze manier kunnen ze een belangrijkere rol spelen bij de initiatieven van het WEF. Partners betalen 250.000 Zwitserse frank (167.000 euro) per jaar, strategische partners het dubbele. Er zijn zo’n honderd strategische partners, waaronder Coca-Cola, Deutsche Bank, Audi, Microsoft, ArcelorMittal, Nestlé, Renault en Volkswagen. Op de jaarlijks terugkerende conferentie in Davos komen bedrijfsleiders en wereldleiders bij elkaar om over belangrijke onderwerpen te spreken.
Behalve de jaarvergadering in Davos vinden er nog enkele kleine bijeenkomsten van het WEF plaats. Dit jaar zijn dat er vier: in april een Forum over Latijns-Amerika in Rio de Janeiro, in mei een forum over het Midden-Oosten in Jordanië, en in juni een forum over Afrika in Kaapstad en een forum over Oost-Azië in Seoel. Hieronder kun je een video zien van het World Economic Forum over wat Davos precies is:
De World Economic Forum (WEF) is verder een denktank voor beleidsmakers over hoe de nieuwe economische orde er uit moet gaan zien. Het WEF geeft vandaar ook een reeks rapporten uit, waarvan het Global Competitiveness Report het bekendst is. Een van de belangrijkste en actuele onderwerpen is het bespreken van een nieuwe monetaire en economische reset voor de huidige wereldorde. De volgende conferentie van Davos in mei 2021 zal het thema The Great Reset op de agenda staan.
Het International Monetair Fonds (IMF) sprak onlangs nog van een Bretton Woods Moment. De wereld staat aan de vooravond van grote veranderingen. Voor meer informatie: The World Economic Forum – The Great Reset.
De visie van de WEF voor de wereldorde in 2030!
De World Economic Forum (WEF) heeft verschillende artikels gepubliceerd over hoe de wereld er uit zal zien in 2030.
De samenleving zal na de Great Reset volledig anders werken waarbij persoonlijke privacy en eigendom niet meer zal bestaan. Hieronder in de video analyseert George Gammon de plannen van de WEF waardoor de globale elite de totale controle kan krijgen over de wereldorde en samenlevingen. Het wordt voorgesteld als een utopie, maar in principe gaat het om de implementatie van een communistische samenleving voor de bevolking. Afschaffing van privacy en privé eigendom is immers een communistisch ideaal:
Gerelateerde artikels:
Gerelateerde onderwerpen: