VAN SPAARBANK VERANDEREN

Apr 24, 2015
Aanbieding: 

Waarom zou je van spaarbank veranderen? 

Van spaarbank veranderen willen meer en meer mensen door het ongenoegen van de spaarders over de huidige spaarrentes. Welke spaarbank voor welke spaarbank moet je dan kiezen? De spaarrentes zijn ongezond laag en op een spaarrekening krijg je bijna niks meer. Door het geldverruimingsbeleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zal dit nog wel een tijdje blijven.

van spaarbank veranderenVreemd genoeg zal banksparen niet meer je vermogen vergroten. Het spaargeld zal nu gewoon jaarlijkse in waarde verliezen door inflatie. Van spaarbank veranderen levert alleen minimale winst op wanneer je het spaargeld op een andere Nederlandse bankrekening zet. Je zult je heil moeten zoeken in het buitenland waar je de hoogste spaarrente kunt krijgen.

De meeste bekende spaarbank is de Bigbank met hoofdkantoor in Estland. Een nieuwe speler is de Nemea Bank in Malta. Deze twee spaarbanken geven hoge rentetarieven, maar voor welke prijs? Vergeet niet dat je spaargeld daar risico’s loopt. Ik hoop dat iedereen de lessen van IceSave heeft geleerd. Als vuistregel geldt dat het geld dat je spaart op een spaarrekening niet veilig staat. Je leent het uit en maakt het een onderdeel van het systeem van fractioneel bankieren.

 Sparen in goud via nieuwe innovatieve oplossingen zoals BitGold deze ontwikkelt, is in het licht van het volgende betoog een aanrader. Laten we beginnen…

hoe kan ik van spaarbank overstappenNog maals, het probleem is dat het vastzetten van spaargeld een behoorlijk risico met zich meebrengt. Vooral in tijden waar de gezondheid van een bank iedere keer op nieuw weer met kritische ogen moet worden bekeken. De economische crisis van 2008 heeft vele banken uitgeschakeld en verzwakt. Vele banken zijn in feite zombiebanken geworden. Volgens vele topeconomen zoals Buier zijn de meeste banken in Europa zombiebanken. Een zombiebank is een noodlijdende bank die in feite failliet is, maar met overheidsgeld overeind, solvabel, wordt gehouden. In de worden van Buier: Ze eten de levende banken. Er is nauwelijks nieuwe kredietverlening aan het bedrijfsleven en de huishoudens. Een zombiebank leent zelfs geen geld meer uit voor goede projecten en dat is op grote schaal nu al het geval.

Geen politicus zal dit graag erkennen noch zullen de betreffende banken dit bevestigen. Hoe kun jij als kleine spaarder weten of jij jouw spaargeld wel of niet parkeert op een zombiebank? Waarom zou je van spaarbank veranderen? Ja, wanneer je weet dat jouw spaargeld op een zombiebank staat en daar geen rente over krijgt! Geld sparen is hier gewoon gevaarlijk. Ik heb zelf nog geen actuele informatie gevonden met een lijst van zombiebanken in Nederland. Dijsselbloem stelt dat Nederland geen zombiebanken heeft. Als je echt veel spaargeld hebt en geen risico’s wilt lopen, lijkt me het overstappen van bank d.w.z een 100 % reserve bank en hard assets zoals goud van harte aanbevolen. Het probleem is alleen dat je hier geen spaarrente krijgt, alleen de garantie dat je geld echt veilig staat buiten de Europese Unie en de bank nooit failliet kan gaan.

veilig sparen bij de Nederlandse Deposito BankGelukkig is er een nieuw initiatief in Nederland gestart onder leiding van de Stichting Full Reserve voor de oprichting van een 100 % reserve deposito bank: Deposito Bank Nederland. Een bestaand fintech alternatief is de dienst van UpHold.

 

spaarbank veranderenEen ander probleem is dat het verleidelijk is om het spaargeld om te zetten in aandelen, vastgoed en obligaties. Het geldveruimingsbeleid ook wel kwantitatieve verruiming genoemd jaag juist de prijzen van vastgoed, obligaties en aandelen op tot een niveau die volledig losstaat van de economische werkelijkheid. Door met jouw spaargeld te speculeren met derivaten zoals opties, cfd’s en binaire opties kun je op zeer korte termijn hoge rendementen verdienen, maar ook enorme verliezen. Dit geld natuurlijk ook voor vastgoed. Het huidige economische beleid zal alleen maar luchtbellen helpen opblazen en ook nog eens het verschil tussen vermogenden en armen vergoten! Deze constatering komt van Klaas Knot en moet echt serieus worden genomen! Waarom zou je van spaarbank veranderen als je weet dat jouw vermogen waarschijnlijk een verlies zal leiden wanneer je meedoet met de huidige trend: kopen van financiële instrumenten en vastgoed? In ieder geval, voor vastgoed krijg je in ieder geval nog wat terug. Het is een zogenaamde hard asset. spaarbank veranderenTraditioneel gezien investeren rijke families in hard assets zoals grond, vastgoed, goud en kunst. Deze assets behouden altijd een groot deel van zijn waarde. Goud is het ultieme wapen tegen inflatie. Tegenwoordig kan iedereen zeer goedkoop voor elk bedrag goud kopen en gratis verzekerd laten opslaan dankzij het Fintech bedrijf BitGold. Voor meer informatie: BitGold Review. Dit geldt niet voor dure financiële instrumenten. Zijn er alternatieven?

veranderen van spaarbankOp internationaal economisch gebied bevinden we ons op onbekend terrein. Het veranderen van spaarbank lijkt vanuit een negatief scenario bekeken meer op als het herschikken van de ligstoelen op de Titanic. We moeten het bankwezen volledig hervormen. We moeten als burgers meer kennis vergaren over de werking van geld en financiën. Daarnaast moeten we bestuderen in hoeverre crypto-currencies ons kunnen helpen met het democratiseren van geld. In veel opzichten zijn banken en centrale banken dinosauriërs in dit informatie technologisch tijdperk. Los van het herinrichten van banken als nutsbedrijven, hetgeen een zeer problematisch proces zal zijn, lijkt me het meer voor de hand liggend dat we de macht en kracht van bitcoin moeten testen om banken op de knieën te brengen. Op dit moment hebben mega-banken zoals J.P. Morgan, Citibank en Goldman Sachs veel te veel macht. Wat heeft het voor een zin om van spaarbank te veranderen als we hiermee niet een constructieve daad en statement afgeven dat we het niet meer pikken om te worden geplukt door de bancaire elite? Ben jij een financiële watergeus? Waarom zou je van spaarbank veranderen als je alleen van de regen in de drup komt. Stap uit het systeem en investeer in bitcoins en de mogelijkheden die deze nieuwe technologie en dienstensector jouw kan bieden om weer je eigen financiële vrijheid te claimen.

Voor meer informatie:

 

Bronnen:

 

Lees verder

Ayn Rand over geld, kapitalisme en collectivisme

Ayn Rand, geboren als Alisa Zinovjevna Rosenbaum in Rusland (Sint-Petersburg, 2 februari 1905 – New York, 6 maart 1982) was een Russisch-Amerikaans romanschrijfster en filosofe. Ze was de grondlegster van het objectivisme, een filosofische stroming die veel weerklank kreeg in de Verenigde Staten. Vooral haar boeken Atlas Shrugged (1957) en The Fountainhead (1943) zijn nog steeds […]

Jun 5, 2020
5,5 min

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min