newmont goldcorp

NEWMONT GOLDCORP

Jan 14, 2019
Aanbieding: 
newmont goldcorp

De goudmijnbouwsector heeft de laatste jaren een verdere mate van centralisatie gekend om kosten te besparen. In januari 2019 is Newmont Goldcorp tot stand gekomen door een fusering van de bekende Canadese gouddelver Goldcorp met de Amerikaanse gouddelver Newton Mining. De fusie van beide mijnbouwbedrijven zal leiden tot een kostenbesparing van meer dan 100 miljoen dollars. Bovendien zal Newton Goldcorp beschikken over goud reserves en goudmijnen die verspreid zijn over bijna alle continenten. Newton Goldcorp zal daardoor 7,9 miljoen troy ounce goud op de markt kunnen brengen.

Newton Goldcorp kan door deze fusie ook de grootste mijnbouwbedrijf in de goudsector kunnen worden. Het bedrijf zal voor de eerste plaats moeten vechten met Barrick Gold. Barrick Gold is op dit moment het grootste bedrijf. Barrick Gold kon de eerste plaats claimen door haar overname van de Britse mijnbouwbedrijf Randgold.

Deze twee belangrijke fusies en de creatie van Newton Goldcorp geeft in feite aan dat de goudmijnsector onder druk is gezet door de daling van de goudprijs en oplopende kosten om goud te delven. Het gevolg is een lagere winstmarge waardoor de aandelen dalen. Een lagere winstmarge maakt beleggers afkering van het verder investeren in goudmijnaandelen. Door verdere centralisatie in de vorm van fusies kunnen kosten worden bespaard om zo de winstmarge weer te vergroten.

Beleggen in goudmijnaandelen is over het algemeen risicovoller dan het beleggen in goud. Het rendement kan daarentegen veel groter zijn. Newton Goldcore zal waarschijnlijk een grotere winstmarge behalen tijdens een relatief lage goudprijs. Het is te verwachten dat in het licht van toenemende zorgen met betrekking tot de globale schuldenproblematiek, handelsoorlogen, devaluaties, rentepolitiek en een nieuwe financiële crisis de goudprijs zal stijgen. Hierdoor kan een aandeel Newton Goldcore zelfs sneller stijgen dan de waarde van een goudbaar of gouden munt.

Niettemin, het is ook bekend dat de goudprijs systematisch wordt ‘gestuurd’ met behulp van termijncontracten door de systeembanken en de centrale banken in het huidige het financiële systeem. Zullen ze uiteindelijk de controle verliezen waardoor de goudprijs weer door een eerlijke en echte marktwerking wordt bepaald? Zal deze dan omhoog knallen en daardoor ook de aandelen van Newton Goldcore en ook Barrick Gold als raketten laten lanceren?

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

newton goldcore

meer grootschalige
De reserves van Newmont Goldcorp zijn grootschaliger dan die van Barrick Gold en omslaan meerdere continenten, met goudmijnen in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Afrika. Naar verwachting zal het fusiebedrijf zo’n 7,9 miljoen troy ounce goud naar de markt brengen. Een troy ounce is circa 31,1 gram. Dit

De Amerikaanse gouddelver Newmont Mining en zijn Canadese rivaal Goldcorp gaan fuseren. ’s Werelds op één en drie na grootste goudproducenten qua omzet hebben een handtekening gezet onder een deal ter waarde van 10 miljard dollar, meldt Newmont. De hele transactie gebeurt in aandelen.

Newmont neemt daarbij de aandelen van Goldcorp over tegen een premie van circa 20 procent op de gemiddelde koers van Goldcorp van de afgelopen twintig handelsdagen. Het samengaan van de bedrijven levert naar verwachting zo’n 100 miljoen dollar aan kostenbesparingen op.

Het gefuseerde bedrijf Newmont Goldcorp wordt een geduchte concurrent van Barrick Gold, de grootste gouddelver ter wereld. Dat bedrijf kwam vorig jaar voort uit een fusie van twee grote mijnbouwbedrijven.

De reserves van Newmont Goldcorp zijn grootschaliger dan die van Barrick Gold en omslaan meerdere continenten, met goudmijnen in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Afrika. Naar verwachting zal het fusiebedrijf zo’n 7,9 miljoen troy ounce goud naar de markt brengen. Een troy ounce is circa 31,1 gram.

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min