gouden munten kopen

KRUGERRAND

Jun 11, 2015
Aanbieding: 

Waarom zou ik geen Krugerrand gouden munten kopen?

Waar kan ik deze goudkoop kopen of is er een beter alternatief voor de Krugerrand?

krugerrand kopenMisschien verwacht je niet deze vragen over deze populaire beleggingsmunt uit Zuid-Afrika. Het is immers de meest populaire munt en domineerde een hele lange tijd de markt van gouden beleggingsmunten. Het was immers de eerste munt die exact een Troy ounce aan goud bevatte en correleerde zo prachtig met de goudprijs die in US Dollars per Troy ounce wordt vastgesteld. Dit maakte het voor beleggers het makkelijker om de prijs van een Krugerrand te berekenen en te volgen.

Toch, persoonlijk vind ik de Krugerrand meer een prachtige munt voor mijn verzameling dan dat ik het als een strikte beleggingsmunt betracht. Dit komt door de volgende factoren:

  1. De Krugerrand heeft een gehalte van 22 karaat en bestaat voor meer dan 8 % uit koper. Daarom krijgt deze munt zo’n prachtige roodachtige glans. Persoonlijk, geef ik de voorkeur aan beleggingsmunten van 24 karaat, met een goudgehalte van 99,9% zoals de Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker. Klik hier voor meer informatie: Selectie van de beste gouden beleggingsmunten!
  2. Munten van puur goud zijn nu voor een belegger interessanter, en daar een beleggingsmunt niet circuleert (en niet bekrast raakt) is het niet nodig het goud door legeringen te versterken.
  3. De Krugerrand heeft hogere premies dan de Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker.
  4. De Maple Leaf en de Wiener Philharmoniker zijn goedkopere gouden belegginsmunten waar je meer goud voor je geld krijgt dan wanneer je Krugerrands komt .

krugerrand muntNatuurlijk, deze argumenten zijn niet afdoende om geen krugerrand beleggingsmunten te kopen. Niettemin, ik zou nooit alleen maar krugerrands kopen. Als je deze argumentatie verder doorvoert, dan kom je ook snel tot de conclusie dat het beste wat je kunt doen is om pure goudbaren te kopen van bekende fabrikanten. Voor meer informatie: waarom zou ik goudbaren kopen?

Waar kan ik Krugerrand kopen voor een goede prijs?

In Nederland kun je het beste Krugerrand kopen bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold. Ze bieden een uitstekende dienstverlening en leveren voor een goede prijs. voor meer informatie: bullion dealers.

Over Krugerrand:

De krugerrand is sinds 1967 in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen geworden. Het is de eerste gouden beleggingsmunt voor internationale beleggers in goud sinds we van de goudstandaard af zijn. Het is ook een wettig betaalmiddel, maar wordt in Zuid-Afrika niet alszodanig gebruikt. De naam is een combinatie van Kruger en Rand. Rand staat voor de Zuid-Afrikaanse valuta en verwijst ook naar Witwatersrand, een natuurgebied. Kruger verwijst naar de laatste president van Transvaal, Paul Kruger. Hij staat op de portretzijde afgebeeld en op de keerzijde staat een springbok afgebeeld.

Krugerrand goud aanbieding!
Er zijn nu vier verschillende soorten krugerrand munten uitgebracht geworden in coupures van 1, 1/2, 1/4 of 1/10 troy ounce. Deze zijn geslagen voor particuliere beleggers met kleine beurzen.

De grootste concurrenten van de Krugerrand beleggingsmunt zijn de Canadese Gold Maple Leaf , de Wiener Philharmoniker, en de Australische Nugget, die een gehalte van 24 karaat (goudgehalte van 99,9%) hebben. Deze kunnen ook bij de ZilverGoudWinkel of Holland Gold gekocht geworden.

Voor meer informatie:

Bron:

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min