wirex press release

Wirex e-money licentie

Gastschrijver Beste Bank
Aug 27, 2018
Aanbieding: 

wirex ripple debit cardPopulair digitaal geldplatform Wirex Limited heeft een elektronische geld licentie ontvangen van de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk.

Het ontvangen van deze accreditatie is een prestatie voor elke organisatie; voor cryptocurrency vriendelijke bedrijven is het echter nog een grotere eer. Wirex neemt deel aan een exclusieve groep van slechts drie crypto/fiat bedrijven die een e-geld licentie mogen houden.

Cryptocurrency vertegenwoordigt een totaal nieuwe uitdaging voor toezichthouders. Hoewel dit momenteel niet gereguleerd is in het Verenigd Koninkrijk (hoewel dit zeer waarschijnlijk zal veranderen), is de markt onder zware controle geplaatst over zijn legitimiteit als middel tot financiële uitwisseling. Het hoge niveau van fraude in verband met Initial Coin Offerings (ICO’s) heeft de zaken niet geholpen, wat leidde tot overmatige reacties van regelgevers en overheden wereldwijd.

Volgens het onderzoek ‘ICO Quality: Development and Trading’ van het in New York gevestigde onderzoeksbureau Satis Group LLC is meer dan 80% van de ICO’s oplichterij. Door ICO’s te classificeren op basis van kwaliteit ontdekte zij dat slechts 8% van die producten werd verhandeld, waarvan slechts 3,8% met succes.

Het is geen verrassing dat regelgevers voorzichtig zijn. Daarom is het zo moeilijk om een licentie te krijgen in een markt met een dergelijk hoge regelgeving druk. De FCA-licentie bevestigt de positie van Wirex als een gerenommeerd financieel instituut en onderscheidt deze van de ongereguleerde, vaak ongefundeerde wereld van ICO’s. Het is belangrijk om op te merken dat Wirex geen ICO is en ook niet probeert een crowdfunding agenda omhoog probeert te brengen. Wirex is voornamelijk een platform dat is gebouwd voor zijn gebruikers en het beheren en uitgeven van hun fiat en cryptocurrency vlekkeloos te laten verlopen.

‘’Het verkrijgen van een FCA-licentie was onze ambitie sinds we het bedrijf zijn opgestart, dus we zijn blij dat we op dit punt zijn beland’’, zegt oprichter Dmitry Lazarichev, mede-oprichter van Wirex. ‘Deze licentie geeft ons de vrijheid om ons aanbod aan e-geld te optimaliseren, wat leidt tot minder hoge kosten en vergoedingen voor onze klanten.’’

Naast lagere kosten is er ook de verminderde afhankelijkheid van derden waarvan Lazarichev denkt dat dit zal leiden tot betere services en een betere algehele gebruikerservaring op de lange termijn. De licentie verzekert ook dat Wirex betrouwbaar is en zich ertoe verbindt hoge naleving normen te handhaven in haar bedrijfsactiviteiten. Wirex heeft een track record van 4 jaar, 1,8 miljoen gebruikers en heeft tot op heden 2 miljard pond aan transacties geregistreerd.

Met de FCA e-geld licentie onder de vleugels van Wirex, is de volgende prioriteit om vergelijkbare accreditatie in andere landen te verkrijgen. De oprichter van Wirex, Pavel Matveev, zegt dat nauw samenwerken met regelgevers van over de hele wereld getuigt van de robuuste aanpak van Wirex op het gebied van beveiliging en naleven. We zijn op een pad van continue verbetering en het focussen op deze belangrijke mijlpalen is de sleutel tot het bereiken van onze ambitieuze wereldwijde uitbreidingsplannen. De FCA-licentie voor e-geld is slechts de eerste stap naar het creëren van een breed en veelzijdig aanbod dat de uiteenlopende behoeften van de consumenten over de hele wereld tegemoetkomt, onthult hij.

‘’Wij willen crypto mainstream maken en tegelijkertijd een innovatieve, complete oplossing bieden voor het dagelijke beheer van zowel crypto als fiat geld. We zijn erg blij dat we deze volgende stap kunnen zetten en kunnen doorgaan met deze internationaal erkende referenties’’, zegt Matveev.

Op het moment reguleert de FCA meer dan 56.000 bedrijven en 125.000 goedgekeurde personen, die collectief ongeveer 12 procent bijdragen aan het Britse binnenlandse product. Het is daarom van vitaal belang dat ze voldoen aan de strengste normen om een stabiele en veilige economie te bevorderen.

Het voltooien van het rigoureuze, 9 maanden durende FCA-lincentieproces laat de voortdurende inzet van Wirex voor haar gebruikers zien.

Lees verder

De uitvinding van het getal Nul en Bitcoin!

Volgens een prachtig en diepgravende essay van Robert Breedlove kan de uitvinding en ontwikkeling van Bitcoin vergeleken worden met die van het getal nul. In onze geschiedenis heeft de mensheid bijna geen concept van nul gehad. Nul is een abstract getal en moest worden uitgevonden, ontwikkeld en geaccepteerd. De geschiedenis van het getal nul gaat […]

LiberBits
Apr 3, 2020
3 min

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 2, 2020
5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min