gouden munten kopen

GOUD VERKOPEN

May 26, 2015
Aanbieding: 

Waarom zou ik nu niet mijn goud verkopen?

goud verkopenGoud verkopen als je snel geld nodig hebt is geen goed idee. Het is beter om in deze tijden een goedkope lening aan te gaan dan je goud besparingen of oud goud in te leveren. Dit geldt ook voor zilver. Het zilver verkopen is misschien nog stommer. Ik zal een aantal redenen opnoemen waarom je goud en ook zilver nu echt niet moet verkopen:

  1. Goud is gezond geld (sound money). Voor 1973 zaten we nog allemaal op een goudstandaard via de US Dollar als de wereldreservemunt. Amerikaanse Dollars kon je als centrale bank inwisselen voor goud bij de Federal Reserve.
  2. Sinds het loslaten van de goudstandaard zijn we een globaal fiatgeld experiment begonnen in combinatie met een geldscheppingsproces en geldverruimingsprogramma’s gebaseerd op schuld.
  3. Geldverruimingsprogramma’s hollen de koopkracht uit van fiatgeld. Politici en centrale banken voeren een inflatiepolitiek  die is gunstig voor iedereen die veel schulden maakt en zeer ongunstig voor iedereen die probeert een vermogen op te bouwen. Overheden hebben enorme staatschulden opgebouwd. Denk maar eens aan de Europese Crisis en Griekenland. De laatste 30 jaar is de koopkracht van de gulden, euro en dollar gedaald met meer dan 50% en de laatste 90 jaar zelfs met meer dan 95%!
  4. Goud heeft zich tijdens al deze jaren het beste bewezen om het vermogen van mensen te beschermen tegen inflatie en koopkracht verlies.
  5. Je moet geen goud verkopen omdat het fiatgeld nu vooral virtueel geld is. D.w.z. nummertjes op een computer die schulden en verplichtingen representeren. Financiële producten, zoals opties, aandelen, binaire opties, CFD’s en andere diensten kunnen uiteindelijk allemaal niks waard worden of voor de zon verdampen. Fysiek goud ook in de vorm van oud goud, kettingen, ringen en voorwerpen met lagere karaat waarden, hebben uiteindelijk meer intrinsieke waarde dan een cijfers en nummers op een computerscherm.
  6. Je moet geen goud verkopen noch zilver verkopen omdat de financiële situatie zeer labiel is in deze wereld. Volgens vele komt er een nieuwe economische crisis aan. Het monetaire systeem heeft een hervorming nodig. Waarschijnlijk zal er een reset aankomen waarbij goud weer in ere wordt hersteld. Op dit moment kopen de centrale banken van vooral China en Rusland enorm veel goud. Ze profiteren van de lage goudprijzen. Wanneer de tijd rijp is, zal de goudprijs manipulatie door vooral de westerse banken niet meer houdbaar zijn en zal het Oosten tot een herwaardering van de goudprijs overgaan. De goudprijs zal omhoog gaan en goud zal weer een rol spelen bij de internationale handel.

Conclusie:

goud verkopen en zilver verkopenDus, je moet geen oud goud verkopen en ook geen zilver verkopen omdat de Euro in elkaar kan storten en de goudprijs alleen maar kan en zal stijgen in de toekomst. Al het goud en zilver wat je nu hebt moet je sparen voor die tijden dat je het echt nodig hebt. Het sparen in goud of zilver is een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen om je vermogen op lange termijn te beschermen. Je kunt goud verkopen wanneer we in stabielere financiële wateren terecht zijn gekomen en de goud en zilverprijs weer marktconform is.

Wil je en moet je echt het goud verkopen?

Alle Nederlandse bullion dealers voor edelmetalen kopen goud en zilver op. Het probleem is dat niet iedereen een kantoor in de buurt heeft waar je naar toe kunt stappen om vooral oud goud en zilver in te leveren. In Amsterdam heb je GoudPensioen, in Utrecht de Zilvergoudwinkel in Rotterdam heb je Doijer en Kalff. Daarnaast is er een keten van zo’n 29 Goudwisselkantoren in Nederland met mobiele locaties. Ik raad je dan aan om het goud te verpanden in plaats van te verkopen. Bij het verpanden van laat je het goud achter in ruil voor een contante lening waarvoor een vergoeding wordt berekend. Wanneer je het geld terugbrengt, en je de verpanding beëindigt, krijg je het goud weer terug. Dus, het is beter om goud te verpanden dan om goud te verkopen. Dit kun je laten doen door een taxateur van het Goudwisselkantoor.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”/goud-verkopen/” name=”Goud verkopen en zilver verkopen moet je NIET doen!” description=”Een argumentatie waarom goud verkopen en zilver verkopen voor het snel lenen van geld een domme zet is. ” rev_name=”goud verkopen” rev_body=”edelmetalen” author=”Jan De Vries” pubdate=”2015-05-26″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min