bitcoin broker

Bitcoin als belegging of geld

Nov 1, 2017
Aanbieding: 

bitcoin als belegging of geldHallo beste lezers en wederom welkom in mijn gedachtenwereld :-). Terwijl we rustig aan naar het einde van het jaar wandelen komen tevens de feestdagen weer in zicht. Genieten van de pracht van de natuur buiten, en warm binnen genieten met en van wie wij lief hebben.

waarde bitcoinAangezien sinterklaas binnenkort weer druk zal zijn met zijn verhuis richting ons noorden, ben ik voor hem op zoek gegaan waar hij (indien nodig) zijn bitcoins zou kunnen uitgeven. Tot mijn grote verbazing blijkt de lijst met bijna 100 acceptanten te zijn gegroeid in nog geen jaar tijd. Helaas bestaat er geen 100% accurate lijst maar de volgende pagina’s geven toch een mooi overzicht.

Nu zijn dit plaatsen waar wij onze bitcoins kunnen uitgeven. Je kunt zelfs indien gewenst vandaag reeds (soms met kleine omwegen) volledig leven op bitcoin. Met deze laatste stelling bedoel ik dat indien nodig of gewenst je al je bankrekeningen kunt sluiten en toch perfect overleven en aan al je verplichting voldoen indien je enkel cryptocurrency bezit. Dit betekent dat met alle ‘uitvindingen’ in crypto space we volledig kunnen overstappen van geldsysteem.

Nu moet ik bekennen zelf niet de grootste held te zijn als het op risico aankomt en daarom bestaat mijn eigen roerend vermogen uit slechts 50% cryptomunten en de andere 50% staat braaf in euro’s op een reguliere bankrekening.

Nu merk ik wanneer ik andere mensen spreek, online lees en transacties bekijk bij online acceptanten dat het dagelijks gebruik nog altijd zeer laag ligt. Als ik op onderzoek uit ga naar het waarom valt het antwoord uiteen in voornamelijk twee redenen:

  1. Veel mensen die net starten weten nog niet hoe of moeten nog vat krijgen op het dagelijks gebruik van crypto’s. Voor wie graag deze transitie wil inzetten kan ik de Bitcoin visa kaart van Wirex enorm aanbevelen of de dienstverlening van Bitwala.
  2. De meeste mensen die pas net in contact komen met crypto’s gaan voor de (hopelijk) winst.

bitcoinbubbelMijn inziens is het gaan voor de winst ten zeerste te begrijpen (ik geniet hier zelf ook enorm van :-)) maar door deze gedachten wereldwijd zijn crypto’s op dit moment voornamelijk een
vorm van een belegging. Persoonlijk zou ik zoals eerder (artikel vorige maand) aangegeven liever de crypto’s als volwaardig alternatief zien worden gebruikt door mensen teneinde te ‘ontsnappen’ aan het onstabiele en monopolistische reguliere financiële systeem.

Ripple tradingHet enige (maar grote) voordeel dat de crypto’s als belegging hebben in mijn ogen is de gratis reclame die het krijgt. Doordat de meerderheid winst van groter belang acht dan de nood aan een nieuw financieel stelsel zorgen steeds hogere koersen voor steeds meer reclame. De reclame zorgt dan wederom voor meer ontwikkeling voor het dagelijkse gebruik.

Kort samengevat wil ik iedereen danken die momenteel enkel gaat voor de winst ;-). Dit brengt mij bij mijn laatste punt. Ik merk dat de interesse om te beleggen in crypto’s heel groot is maar blijkbaar is er ook de angst over hoe dat precies moet en wat er kan fout gaan.

Persoonlijk ben ik voorstander om zelf het beheer te doen van je bitcoins en zelf de verantwoordelijk te nemen. Dit vergt iets meer werk maar zorgt voor meer vat op het geheel.

bitcoin courseVoor wie hier geen zin in heeft om welke reden dan ook, kan simpelweg mee genieten en gevestigde financiële instellingen aanspreken. De start is bij de grote instellingen pas net gemaakt en met ongeveer 90 nieuwe crypto beleggingsfondsen alleen al in 2017 zijn er in Nederland en België nu ook mogelijkheden met ETF‘s bij Lynx en Binck. Voor meer informatie:

 

Helaas ga ik u nu verlaten want heb mijn kinderen de belofte gedaan om stamppot met hamburgers te gaan maken maar zoals gebruikelijk kunt mij gerust mailen bij vragen en/of hulp.
contact@vandevinne.com

Namasté,
Human BEING

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min