Chicago defi alliance

Chicago DeFi Alliance (CDA)

Apr 9, 2020
Aanbieding: 

Nieuwe samenwerking wordt gelanceerd om DeFi-projecten te koppelen aan cryptohandelbedrijven

  • Volt Capital, Jump Capital, CMT Trading en DRW Trading hebben de Chicago DeFi Alliance (CDA) gelanceerd, een organisatie die handelshuizen in Chicago en DeFi-projecten bij elkaar brengt
  • Om liquiditeit te realiseren, proberen veel DeFi-startups samen te werken met handelsbedrijven en professionele handelaren. Ze hebben echter niet altijd verstand van de behoeften en zorgen van deze handelshuizen in DeFi.
  • CDA hoopt deze kloof te overbruggen en DeFi-startups te helpen om de middelen te vinden en producten te bouwen die de liquiditeit van deze bedrijven voor hen mogelijk maakt.

Een groep cryptohandelsbedrijven uit Chicago komen bijeen om nauwer samen te werken met Open Finance (DeFi)-projecten.

Volt Capital, Jump Capital, CMT Trading en DRW Trading hebben de Chicago DeFi Alliance (CDA). De organisatie werd dinsdagavond in een blogpost aangekondigd en is bedoeld om de handelsbedrijven uit Chicago en DeFi-projecten uit de hele wereld bijeen te brengen.

Leden van het samenwerkingsverband zijn onder andere TD Ameritrade, DV Trading, Arca, dYdX en Compound.

Het samenwerkingsverband beoogt om DeFi-projecten te helpen om het handelssysteem in Chicago te begrijpen. Chicago is een groot financieel knooppunt, dat vooral bekendstaat om zijn derivatenmarkt. DeFi-projecten proberen liquiditeit en professionele handelaren in te winnen, en de CDA voorziet ze van een platform om te praten met handelsbedrijven, liquiditeitsverschaffers en effectenhandelaren.

“Ik wilde me aansluiten bij de CDA omdat ik een behoorlijke kenniskloof zie tussen de DeFi-startups waar ik dagelijks mee praat, en mijn collega’s bij Jump Capital en andere handelsbedrijven in de sector. Ik hoop dat de CDA kan helpen om die kloof te dichten door DeFi-startups te helpen begrijpen waar echte potentiële mogelijkheden zijn (en waar ze niet zijn) om te werken met handelsbedrijven en ze te betrekken in het DeFi-ecosysteem”, zei Peter Johnson, Fintech-investeringenmanager bij Jump Capital.

Elke DeFi-startup wordt gekoppeld aan een mentor en volgt een vier tot zes weken durend programma om te leren over de behoeften die handelsbedrijven in DeFi hebben. Volgens algemeen partner Imran Khan van Volt Capital is het einddoel voor deze startups dat ze een helder idee krijgen welke producten ze zouden kunnen bouwen en welke middelen ze nodig hebben om bedrijven in de handelssferen aan te trekken.

“Wat we willen na bijvoorbeeld vier weken is dat startups beter begrijpen wat voor soort producten ze bouwen, dat ze begrijpen hoe ze aan liquiditeit komen en dat ze weten of ze ook nog andere middelen nodig hebben, zoals bijvoorbeeld talent”, vertelde Khan aan The Block.

Intussen biedt de CDA ook de mogelijkheid voor handelsbedrijven om meer over DeFi te weten te komen. Hoewel veel handelsbedrijven geïnteresseerd zijn in DeFi, zorgen volgens Khan een gebrek aan kennis over de verschillende protocollen en over de veiligheid van activa ervoor dat velen van hen de kat nog uit boom kijken.

“Een onderdeel van dit samenwerkingsverband is ook om traditionele handelsbedrijven over DeFi te leren. Je zou het dus meer kunnen zien als een tweeledige trechter, waarbij we DeFi-bedrijven aan liquiditeit en feedback helpen, maar tegelijkertijd ook zorgen dat de traditionele handelssector de Defi-omgeving beter begrijpt. Het is een onderwijstrechter, en het helpt die liquiditeit aan DeFi te verbinden”, zei Khan.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding:

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min