Slechte PlusToken Bitcoin Dump Timing

Mar 9, 2020

Het afgelopen weekend hebben de Plus Token oplichters 13.000 bitcoin (BTC) schoon gewassen van sporen. De Plus Token oplichters beschikken nog steeds over een flinke hoeveelheid en proberen door mixing de ontvangstadressen en de uiteindelijke ontvangers verborgen te houden.

Volgens de bekende Bitcoin blockchain analist Ergo hebben de oplichters waarschijnlijk zo’n 13.000 BTC kunnen dumpen op verschillende exchanges. De timing van de dump kon niet op een slechter moment plaatsvinden!

Oliecrisis

Saoedi-Arabië is met Rusland in een conflict geraakt met Rusland. Ze hebben geen overeenstemming bereikt over de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft daarom op eigen houtje besloten om de oliekraan open te draaien om zo Rusland te straffen. De olieprijs is nog nooit zo snel gekelderd. De koers viel met 30 %. Een vat ruwe olie kostte kort na het opengaan van de Aziatische beurzen maar iets meer dan 30 dollar (26 euro). Niet alleen Rusland wordt hierdoor gestraft, maar ook de verlieslijdende schalieolie-sector. Voeg daar het coronavirus aan toe en zo hebben we nu te maken met een nieuwe rode maandag voor de financiële markten.

Europese aandelenmarkten weer flink in het rood!

De Amsterdamse AEX-index kelderde vandaag (maandag 9 maart) met ruim 7 procent. De andere Europese beurzen liepen vertraging door de grote stroom van verkooporders en tonen diepe rode cijfers. Een crisis in de oliesector heeft niemand nodig wanneer de meeste beleggers inzien dat de negatieve impact van het coronavirus een recessie zal veroorzaken. Bovendien, de crisis in de oliesector kan een behoorlijke staart krijgen voor de status van de petrodollar.

Vandaar, timing van de Plus Token BTC dump kon niet slechter zijn. De Bitcoin koers was dan ook flink gekelderd dit weekend en nerveuze beleggers kijken nu weer gespannen naar de koers. In feite, kijken nu alle beleggers nerveus naar de koersen. Iedereen dumpt activa en effecten voor het verkrijgen van liquiditeit. Om wat perspectief te krijgen, kun je de volgende analyse zien van DataDash over waarom deze situatie op de effectenbeurzen in feite een Bitcoin Storm aankondigt:

Het is voor Bitcoiners die geloven in de lange termijn vooruitzichten en de waardepropositie van Bitcoin een goed moment om via een persoonlijke DCA-strategie weer nieuwe inkoopmomenten te vinden om zoveel mogelijk sats te stacken of te hodl’en.

Waarom zou ik bitcoins kopen?

Lees alles over de waardepropositie van Bitcoin (BTC):

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min