Wekelijks record: 3,3 miljoen aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS!

Mar 26, 2020

Het gedeeltelijk stilleggen van de Amerikaanse economie voor het bestrijden van de coronapandemie komt met een duur prijskaartje. De Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat er afgelopen week 3,3 miljoen Amerikaanse burgers een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Veel bedrijven hebben door het land massaal werknemers ontslagen om kosten te besparen.

Deze explosieve stijging heeft nog nooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten plaatsgevonden. Niettemin, volgens de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zijn deze cijfers niet relevant en de Amerikaanse effectenhandel veerde op 26 maart 2020 mooi op. Het geeft verder aan dat er iets grondig mis is en dat waarschijnlijk de Federal Reserve als de buyer of last resort het opkoopprogramma heeft opgestart om de effectenbeurzen kunstmatig hoog te houden. De vraag is hoelang het houdbaar is?

Corporate Socialism, witte zwanen en overheidsfalen

Volgens Nassim Taleb is het een vorm van corporate socialism en is de uitbraak van het coronavirus geen zwarte zwaan, maar een witte zwaan. Het was een kwestie van tijd dat een pandemie weer eens zou toeslaan en hebben overheden geen goede voorbereidingen getroffen. Dit ondanks het feit dat een pandemie scenario een jaar van te voren was ingeoefend. In samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation, World Economic Forum en John Hopkins – Bloomberg School of Public Health werd op 18 oktober 2019 tijdens Event 201 een wereldwijde pandemie gesimuleerd.

Een menselijke tragedie

Het is te hopen dat de spreiding van het coronavirus kan worden beperkt. Echter is de Amerikaanse overheid veel te laat met ingrijpen en verliezen werknemers niet alleen hun baan, maar vaak ook hun gezondheidszorgverzekering. Het is een menselijke tragedie die de verspreiding van de coronapandemie kan versterken in de Verenigde Staten. Verder kunnen hierdoor miljoenen Amerikanen wellicht niet meer snel terug naar hun werk gaan. Ze kunnen mogelijk afhankelijk blijven van een universele inkomensbijdrage van $1200 per maand op basis van de nieuwe digitale dollar.

Deze bijdrage zal aan iedere Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 per jaar worden uitgekeerd. Het maakt deel uit van een omvangrijk steunpakket die vooral de Amerikaanse elite helpt. Volgens de Bank of America zullen de komende weken miljoenen meer Amerikanen hun werk verliezen.

Hier is een commentaar van Bruce Fenton over de huidige situatie:

We zullen de ontwikkelingen volgen.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

De uitvinding van het getal Nul en Bitcoin!

Volgens een prachtig en diepgravende essay van Robert Breedlove kan de uitvinding en ontwikkeling van Bitcoin vergeleken worden met die van het getal nul. In onze geschiedenis heeft de mensheid bijna geen concept van nul gehad. Nul is een abstract getal en moest worden uitgevonden, ontwikkeld en geaccepteerd. De geschiedenis van het getal nul gaat […]

LiberBits
Apr 3, 2020
3 min

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 2, 2020
5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min