Marc Cuban over Bitcoin en goud

Jan 3, 2020

Miljardair en Cryptocriticus Mark Cuban zegt eigenaar te zijn van Bitcoin maar, goud heeft volgens hem meer nut. 

Mark Cuban is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is de eigenaar van Dallas Mavericks van de National Basketball Association, mede-eigenaar van 2929 Entertainment en voorzitter van AXS TV. Hij is ook een van de belangrijkste ‘haai’-investeerders in de ABC reality-televisieserie, Shark Tank. Mark Cuban zei onlangs, dat ondanks zijn afkeer tot Bitcoin, wel een kleine hoeveelheid bitcoins te hebben ingeslagen.

Deze onthulling is tijdens een korte Twitter discussie met Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, bekend geworden. Cuban schrijft dat hij 549 dollar aan Bitcoin bezit, verdiend door verschillende BTC-betalingen aan de Dallas Mavericks, een NBA-team dat hij in zijn bezit heeft.

Ondanks het feit dat een van zijn meest winstgevende ondernemingen real-world Bitcoin betalingen heeft geaccepteerd, zegt Cuban dat goud een betere use-case heeft dan de toonaangevende cryptocurrency.

Toen een voorstander van crypto aan Cuban vroeg of hij ooit goud heeft geaccepteerd als geldig betaalmiddel voor Mavericks kaartjes, gaf Cuban toe dat hij dit nooit heeft gedaan. Wel wijst hij de crypto-voorstander er op dat hij juwelen met goud erin heeft gekocht. Ook benadrukte hij dat het edelmetaal wordt gebruikt om elektronica te maken. Cuban heeft eerder laten weten dat hij niet denkt dat er een kans is dat Bitcoin een veel gebruikte valuta wordt en beweerde zelfs dat bananen meer nut hebben – omdat hij ze kan eten.

“Niet omdat het technisch niet kan werken, ondanks de verschillende uitdagingen die er zijn. Het zou kunnen. Maar eerder omdat het; te moeilijk te gebruiken, te gemakkelijk te hacken, veel te gemakkelijk te verliezen en te moeilijk te begrijpen is. Daarnaast is het moeilijk de waarde te bepalen”.

Pompliano heeft Cuban uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en over crypto te praten, maar Cuban heeft dit aanbod nog niet geaccepteerd.

Bron: DailyHodl

Voor meer informatie, leer alles over Bitcoin:

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min