Coinbase heeft maar weinig Bitcoin maximalisten

May 15, 2020

Onderzoek van Coinbase meldt dat 60% van zijn gebruikers eerst Bitcoin (BTC) koopt, maar slechts 24% van hen houdt het daarbij. In totaal koopt meer dan 75% van de beleggers ook andere munten, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), met name tijdens bull runs. Inderdaad, de meeste Bitcoin-beleggers op Coinbase kopen altcoins tijdens bull runs.

bitcoin to the moon

“Als mensen zich goed voelen bij hun eerste crypto-investering (in Bitcoin), waaieren ze uit naar andere kanshebbers (zoals ook duidelijk werd in de bull run van 2017). Het tegenovergestelde is ook mogelijk: naarmate de prijzen dalen en angst de markt in zijn greep houdt (zoals in 2018-2019), plaatst een vlucht naar cryptoveiligheid Bitcoin terug in het voetlicht”, zegt Coinbase.

De volatiliteit is nog een factor die consumenten “significant” richting andere valuta’s drijft, zegt Coinbase, eraan toevoegend dat een reeks nieuwe altcoins op hun platform eveneens een rol speelt.

“Gemiddeld verhandelen de klanten van Coinbase andere valuta’s dan BTC ~3% meer dan hun relatieve marktkapitalisatie doet vermoeden,” zei de beurs. Hieronder in de grafiek wordt dit duidelijk:

coinbase customer asset preference

Het algemene consumentengedrag wijst erop dat de cryptosector ook steun moet opbouwen voor altcoins. “Bitcoin staat bovenaan, en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. Het baant echter ook de weg voor duizenden andere munten om te floreren,” aldus de cryptobeurs.

Opgelet met altcoins!

coinbase onderzoek klanten

Het is natuurlijk in het belang van Coinbase dat haar klanten altcoins handelen aangezien ze enorm veel geld verdienen over de handelscommissies. Echter is het kopen van andere cryptovaluta dan Bitcoin zeer risicovol. Het is te beschouwen als een andere type belegging die voorheen alleen durfkapitalisten aandurfden. Nu kan iedereen het. Verder zijn er vele projecten die als dubieus kunnen worden bestempeld. Beste bank heeft hierover in april 2020 een beleggingsrapport geschreven:

Gerelateerde artikels:

Bron: Coinbase

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min