Altsbit exchange hack!

Feb 7, 2020

Dit nieuwsbericht geldt weer als een waarschuwing aan onze lezers om geen gebruik te maken van obscure exchanges. Een kleine crypto exchange in Italië, Altsbit, is gisteravond gehackt geworden waarbij bijna alle Bitcoin en andere cryptomunten zijn weggeroofd. Het is nog niet duidelijk wat de totale schade is. De hack wordt nog onderzocht. De Albits exchange was relatief nieuw en had een kleine handelsvolume voor in totaal 33 verschillende cryptomunten. Deze hack herinnert ons aan het volgende:

  • Maak gebruik van een vertrouwde en beproefde Bitcoin Exchange die veiligheid als hoogste prioriteit heeft. De Nederlandse Litebit exchange heeft internationaal goede punten behaald. Bitvavo heeft ook zeer goede veiligheidsmaatregelen getroffen.
  • Laat de coins niet op de exchange staan wanneer je er niet mee handelt. Vergeet ook niet Trace Mayer’s proof of reserves oproep en het motto: not your keys, not your coins. 
  • Zet een veilige Bitcoin of multi-crypto wallet op. Investeer in een hardware wallet. Deze kan het beste worden gecombineerd met het gebruik van een betrouwbare Bitcoin makelaar zoals BTC Direct en een instant crypto exchange zoals Changelly.

Voor een complete lijst en categorisatie van exchanges en dienstverleners raden we onze lezers het volgende artikel te lezen:

 

 

 

 

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min