skywire relay group

SKYLEDGER

LiberBits
Jan 31, 2018
Aanbieding: 

skyledger blockchainDe SkyLedger is een nieuwe generatie van blockchain technologie. Het is gebaseerd op heel veel leerervaringen en onderzoek. De blockchain revolutie sinds Bitcoin is niet te stoppen en nieuwe innovaties komen in een rap tempo naar buiten. Deze technologie krijgt de aandacht van de meest briljanten mensen overal rond de wereld. Het Skycoin project met steun van de Chinese durfkapitalist Shellpay hebben een unieke blockchain, de SkyLedger gelanceerd. Het werkt op basis van het Obelisk algoritme en is een concurrent van de veel besproken Hashgraph technologie. Hashgraph loopt achter op SkyLedger. SkyLedger is al in gebruik en er zijn al cryptomunten op uitgebracht en Initial Coin Offerings!

De SkyLedger is een programmeerbare blokketen met een verbeterde versie van Solidity. Inderdaad, een verbeterde versie van de Ethereum programmeertaal. Het is een Turing Complete programmeertaal, die CX scripting wordt genoemd. De combinatie van deze twee unieke componenten maken van de SkyLedger een platform voor het eenvoudig scheppen van nieuwe tokens, ICO’s en tokens sales op daarvoor aparte individuele SkyLedger blockchains. Inderdaad, je kunt er eenvoudig private blockchains opzetten met een eigen bedrijf en token erop die prachtig wordt samen geweven in een coherent netwerk van SkyLedger blockchains dankzij het Obelisk algoritme.

Skyledger versus Ethereum!

Ethereum vs SkyLedgerVoor de eenvoud, we kunnen even een stap terug zetten. Ethereum is een platform voor het lanceren van ICO’s en tokens op basis van het ERC20 protocol. Het is een proces van standarized tokenization op basis van slimme contracten. Al deze slimme contracten zijn in feite software programma’s die op de Ethereum blokketen werken en daar GAS verbruiken! Dit is de rekenkracht en energie die wordt verbruikt op het netwerk en de plaats het uiteindelijk inneemt in een transactie. Dit representeert een kostenpost en wordt in rekening gebracht in de vorm van Ethers. Ethereum probeert hierdoor spam programma’s uit te schakelen en te vermijden. Het kost Ethers om een slim contract en daarmee een token actief te draaien op Ethereum.  Elke activiteit moet uiteindelijk worden verwerkt als een transactie in de blokketen.

Je zult wel merken hoe problematisch de schaalbaarheid van Ethereum is en welke ingewikkelde constructies moeten worden verzonnen om Ethereum schaalbaar te maken. Ethereum is razend populair en alles moet uiteindelijk door 1 blockchain worden verwerkt, dit leidt tot risico’s in termen van prestaties, stabiliteit en veiligheid. Dit is belangrijk om te beseffen.

SkyLedger lost dit probleem op door elke nieuwe token een eigen SkyLedger blokketen te geven. Het netwerk van SkyLedger blokketens wordt door het Obelisk consensus algoritme in een staat van vertrouwde harmonie gebracht. De Skyledger kan beter worden omschreven als een platform voor het maken van zelfstandige private blockchains voor specifieke taken en doelen, met utility tokens en crypto assets.

Het feit dat we nog niet veel hebben gehoord van dit project en deze nieuwe derde generatie blockchain heeft te maken dat het wordt ontwikkeld in Shanghai door onder andere een groep van vooral briljante software ontwikkelaars die uit Oost-Europa zijn gerekruteerd door de Chinese durfkapitalist ShellPay. Chinezen maken niet zoveel reclame voor hun projecten in het Westen, maar het is een kwestie van tijd. We hebben dit al eerder gezien met de NEO blockchain voor het scheppen van een Smart Economy. Het was in feite een obscuur Chinees project dat werkte onder naam Antshares. De SkyLedger is in feite al in een verder gevorderd stadium. Wanneer de SkyLedger zal werken op een nieuw internet fundament, Skywire, kan inderdaad het gehele Skycoin project doorstoten naar de top 5 cryptomunten in marktkapitalisatie. Het kan uiteindelijk zelfs Ethereum en Bitcoin van de troon stoten als verouderde blokchain technologieën. De Bitcoin blockchain zou dan vooral een rol kunnen blijven spelen als decentraal cryptografisch goud.

Conclusie:

skyledger skycoinGoed, dit alles is vooralsnog speculatie. De SkyLeger moet zich eerst nog maar eens bewijzen en laten zien dat het een superieure decentrale blockchain is. Op dit moment is het nog steeds een centraal geleid project onder leiding van een Chinese durfkapitalist. Er is nog een lange weg te gaan, maar de technologie is er, de visie is er en drie ontwikkelaars zijn actief betrokken op Github. De ontwikkeling van SkyLedger zullen we de komende jaren goed volgen!

Voor meer informatie:

Lees verder

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

In dit artikel zal de Dollar Milkshake Theory worden besproken in het kader van de volgende schuldencrisis, een monetaire reset en Bitcoin. Deze controversiële theorie is ontwikkeld door de vermogensbeheerder Brent Johnson. Brent is de uitvoerend directeur van Santiago Capital, een beleggingsfonds met een specialisatie in goud. De probleemstelling Brent Johnson was verbaasd dat de […]

LiberBits
Mar 27, 2020
7 min

Wat is een goed alternatief voor goud?

Tijdens crisistijden neemt de vraag naar goud in de vorm van gouden munten en goudbaren flink toe. Goud is een van de meeste veilige en conservatie beleggingen die iemand kan maken tegen inflatierisico’s veroorzaakt door het monetaire beleid van centrale banken. Toegenomen inflatierisico’s door het monetaire en fiscale beleid De coronacrisis dreigt een globale economische […]

LiberBits
Mar 25, 2020
3 min

De Digital Dollar – de CBDC van de Federal Reserve!

Never waiste a good crisis. Het is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve een digital dollar zal uitgeven en beheren door het federale systeem van reservebanken. Deze digitale dollar is een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) en een nieuwe digitale monetaire basis voor de Amerikaanse bevolking. Deze zal direct naar die Amerikaanse burgers […]

LiberBits
Mar 26, 2020
5 min