factureren in bitcoin

BITCOIN BROKER

LiberBits
Mar 20, 2020
Aanbieding: 

Wat is een een Bitcoin broker? Welke Bitcoin brokers zijn er?

bitcoin brokers

Een Bitcoin broker is een makelaar in bitcoins. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van bitcoins. Bitcoin brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Vandaar er zijn verschillende type Bitcoin brokers actief. Laten we ze even beschrijven:

De meeste Bitcoin exchanges in Nederland zijn in feite Bitcoin makelaars met een online wisselkantoor en vaak een handelsplatform. Alleen Bitvavo is hierop een uitzondering. Concreet betekent dit dat het niet gaat om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende kopers /verkopers, maar dat er 1 verkoper is van bitcoins, dat is de broker zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct bij de bitcoin-makelaar. De Bitcoin-makelaar koopt zelf de bitcoins in op de grote globaal opererende exchanges. Grote Bitcoin exchanges kennen orderboeken met zeer grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers) en hier kunnen Nederlandse makelaars als handelaars goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk.

Dus, de meeste Bitcoin dienstverleners in Nederland werken als makelaars (Bitcoin brokers) die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel bitcoins kunnen kopen met iDEAL. De beste Nederlandse Bitcoin brokers zijn:

Voor meer informatie:

Vervolgens zijn er Bitcoin brokers die werken op de OTC-markt voor exchanges en grote klanten, vaak institutionele beleggers of professionele handelaren. Voor meer informatie: Bitcoin OTC-markt.

Vervolgens zijn er de Bitcoin lending platforms zoals die van Nexo. Dit zijn in feite brokers in Bitcoin kredietverstrekking waarbij bitcoins als onderpand gebruik worden. Voor meer informatie: wat is Bitcoin lending.

Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage services worden ontwikkeld en aangeboden. Bitcoin beleggingsfondsen en index trackers vallen ook onder deze diensten.

Lees verder

De uitvinding van het getal Nul en Bitcoin!

Volgens een prachtig en diepgravende essay van Robert Breedlove kan de uitvinding en ontwikkeling van Bitcoin vergeleken worden met die van het getal nul. In onze geschiedenis heeft de mensheid bijna geen concept van nul gehad. Nul is een abstract getal en moest worden uitgevonden, ontwikkeld en geaccepteerd. De geschiedenis van het getal nul gaat […]

LiberBits
Apr 3, 2020
3 min

USD stablecoins kopen?

Samenvatting: we varen in ongekende financiële wateren met een chronisch tekort aan Amerikaanse Dollars. De vraag naar gedigitaliseerde blockchain dollars, de zogenaamde USD stablecoins is ook toegenomen. De toenemende vraag naar dollars heeft te maken met problemen binnen het financiële systeem onder meer in de internationale repomarkt en de kredietmarkten. De huidige globale schuldenbubbel lijkt […]

LiberBits
Apr 2, 2020
5 min

De Dollar Milkshake Theory en het tekort aan dollars?

Samenvatting: sinds de laatste kredietcrisis injecteren de centrale banken op gezette tijden steeds meer liquiditeit (krediet – schuld) in de kapitaalmarkten die genomineerd in de belangrijkste valuta. Deze enorme toename in liquiditeit maken van de kapitaalmarkten een schuimige milkshake met verschillende valutasmaken (USD, EUR, GBP, YEN, RMB etc). De meeste schulden staan uit in Amerikaanse […]

LiberBits
Apr 2, 2020
8,5 min