bitcoin beurs

Bitcoin beurs?

Mar 4, 2019
Aanbieding: 

Wat is een goede Bitcoin beurs die bij mij past?

bitcoin beurs

De vraag welke Bitcoin beurs goed is en voldoet aan jouw specifieke wensen, hangt af van de doelstelling die je hebt. Er namelijk zijn verschillende type Bitcoin beurzen. Deze hebben we uitgebreid beschreven in het artikel : selectie van Bitcoin exchanges.

Niettemin, voor de meeste Nederlanders die interesse hebben in het kopen van bitcoins is een gevestigde Nederlandse Bitcoin beurs met een goede staat van diensten de beste optie.

Het is hierbij van belang om vooral twee verschillende type beurzen te onderscheiden:

In de eerste plaats zijn er de Bitcoin makelaars of wisselkantoren. Bekende goede voorbeelden in Nederland zijn:

In de tweede plaats zijn er de Nederlandse Bitcoin beurzen die werken als daadwerkelijke handelsplatformen met een eigen trading engine en orderboek. Bekende goede voorbeelden in Nederland zijn:

In de laatste plaats is er een goede Nederlandse handelsbeurs die Bitcoin termijn contracten aanbiedt. Dit is Deribit met een kantoor in Amsterdam.

Voor een meer diepgaande bespreking over de werking van een Bitcoin beurs en een selectie van de beste exchanges, refereren we graag naar het eerder genoemde artikel:

Lees verder

Ryan Radloff over Bitcoin

CEO van Kingdom Trust ziet Bitcoin als een digitale vorm van de Oostenrijkse school. Ryan Radloff, de CEO van de Amerikaanse custodian Kingdom Trust, is enthousiast over Bitcoin en ziet deze cryptovaluta als een vorm van de Oostenrijkse school, een economische stroming. Radloff zelf is een HODL’er, maar ook het bedrijf Kingdom Trust toont zich […]

Jun 2, 2020
1,5 min

Waarom is Bitcoin geen verspilling van energie?

Er wordt vaak gezegd dat Bitcoin-mining een verspilling van elektriciteit is. Die uitspraak is echter gebaseerd op de aanname dat het niets oplevert. Als we echter kijken naar het potentieel van Bitcoin, zien we dat het niet weggegooide elektriciteit is, maar dat mining een belangrijk proces waardoor bitcoin als absoluut schaars, onkraakbaar en onvervreemdbaar geld […]

Jun 1, 2020
1,5 min

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 27, 2020
12 min