Waarom zou ik de Ledger Wallets gebruiken?
Het is belangrijk om een hardware wallet van Ledger te gebruiken. Er zijn twee uitstekende Ledger wallets beschikbaar. De eerste is de nieuwste en compleet uitgeruste crypto hardware wallet de Legder Nano X. De andere is de duurdere Ledger Blue. Beide Ledger wallets kun je tegenwoordig in Nederland kopen bij Cryptomaan. Ik zal het belang van deze multi-crypto hardware wallet hier uitleggen. Lees deze recensie wanneer je echt wilt leren hoe je Bitcoins, Litecoins, Ripples, Dogecoins, Ethers etc. super veilig (malware & diefstal proof) kunt opslaan en makkelijk extreem veilig kunt uitgeven. Het is jouw geld en niemand kan er aan! Become your own super secure hacker proof bank met de Ledger Wallet Nano X.
De beste bank ben jezelf en met een Ledger Wallet ben je de best beveiligde bank! In de wereld van Bitcoin en altcoins ben je daadwerkelijk je eigen bank. De eigendomsrechten van jouw Bitcoins zijn gekoppeld aan de privé sleutel of een private master seed. Computers zijn niet echt fantastisch bij het beschermen van deze super belangrijke gegevens. Het probleem is dat bij elke Bitcoin transactie die je tekent jouw privé sleutel wordt gelezen en opgeslagen in het geheugen van de PC. Op dit moment zijn er nog geen Bitcoin Trojans en Rootkits die proberen deze informatie te stelen, maar keyloggers zijn een bekend probleem. Wanneer deze type van malware op de computer komt of op een andere computer zit, dan kan een hacker jouw privé sleutel kunnen stelen. Vervolgens kan de hacker al jouw bitcoins naar zijn adres sturen. Dit probleem moet je gewoon vermijden. Dit kun je makkelijk doen door gebruik te maken van een uitstekende online multisig bitcoinbeurs en de grote Bitcoin besparingen te sturen naar je Ledger Wallet. Trouwens, Ledger heeft verschillende super veilige, malware proof bitcoin wallets ontwikkeld. Er zijn verschillende uitstekende Ledger Products, maar de klassieke Ledger Nano S is ideaal voor iedere Bitcoin gebruiker. Niemand kan met deze slimme wallet aan je bitcoins komen. Je kunt zelfs aan je Bitcoins komen en betalingen verrichten op een met onveilige met malware besmette computer of smartphone!
De Legder Wallet Nano is een oplossing waarbij alle sleutels worden beschermd binnen een smartcard. Een smartcard is een beveiligde micro-processor en zijn vergelijkbaar met de creditcard chips op een betaalpas. De Ledger Wallet maakt een verbinding met de USB-poort en verricht alle cryptografische operaties binnen een beveiligde omgeving. De Ledger Wallet werkt via een speciale Google Chrome applicatie dat je op de computer installeert. Geen andere software of account informatie is meer nodig. De Ledger Wallet is zelfvoorzienend en ook zeer eenvoudig in gebruik. Bovendien is deze te combineren met andere online Bitcoin wallets zoals de Bitgo Wallet voor het toevoegen van een extra beveiligingslaag. De nieuwste versie van de klassieke Nano is de Ledger Nano S. De Ledger Nano S includeert portemonnees voor Litecoin, Zcash, Dash, Ripple, Dogecoin en Ethereum; ondersteunt bovendien FIDO® twee factor authentificatie en beschikt over andere mooie foefjes. Voor meer informatie:
Ledger HW.1 – Multi-Signature Hardware Bitcoin wallet. – Niet meer te koop
De Ledger HW.1 is een goedkopere variant ideaal voor bedrijven en organisaties waarbij het besteden van bitcoins moet worden beheerd en goedgekeurd door derden. Ledger HW.1. MultiSig versie ondersteunt meervoudige handtekeningen. Voordat een betaling kan worden goedgekeurd van een HW.1. Legder wallet moet deze worden goedgekeurd door een andere HW.1. Wallet van de groep. Voor een bedrijfje of organisatie zijn 3 gekoppelde HW.1 MultiSig Ledger portemonnees genoeg om er voor te zorgen dat een medewerker er niet met de bitcoins vandoor gaat. Voor meer informatie: Ledger Wallet Products.
Ledger Unplugged – betalen zonder draadjes. Niet meer te koop.
Ledger Unplugged is een draadloze hardware wallet in de vorm van een betaalpas waarbij het niet meer nodig is om een hardware wallet ergens aan te koppelen of in te steken. In feite is deze ontwikkeld voor de ondersteuning van veilige betalingen met smart phones. De Legder Wallet Nano kun je koppelen aan een smart phone, maar is wat minder gebruiksvriendelijk dan wanneer je alleen maar de Ledger Unplugged achter je telefoontje hoeft te houden om betalingen te verrichten met jouw Ledger Wallet of een andere online wallet. De Ledger Unplugged werkt op elk apparaat die NFC compatible is. Hieronder kun je zien hoe de Ledger Unplugged werkt met Mycelium:
Voor meer informatie: Ledger Unplugged
Veel gestelde vragen over de Ledger Wallets (Nano, HW.1 & Unplugged):
Er is een cruciaal verschil: de wijze waarop de privé sleutels worden opgeslagen. Bij beveiligde en versleutelde software wallets op jouw computer zul je nog steeds een moment hebben waarbij de privé sleutel beschikbaar moeten worden gemaakt in het geheugen van de PC of tekstbestandje. Speciaal ontwikkelde Bitcoin malware op jouw computer, kan op dit moment toeslaan en deze cruciale gegevens stelen. De Ledger Wallet is een hardware wallet, de privé sleutels staan op een beveiligde microprocessor en verlaten niet dit apparaatje. Mogelijke Bitcoin malware op jouw computer heeft geen toegang en kan de informatie niet stelen.
2. Wat is het verschil tussen de online Bitcoin vaults?
Zeker, er zijn uitstekende online oplossingen beschikbaar voor het opslaan van jouw bitcoins en privé sleutels. Niettemin, je geeft in feite jouw directe controle over jouw bitcoins op in ruil voor veiligheid en beveiliging. Het werkt in feite als een bank, waar je ook je fiat geld op pakkeert in ruil voor betalingsgemak en veiligheid. Ik zou zeker een goede, beveiligde online Bitcoin wallet gebruiken en koppelen aan een Bitcoin debit card. Niettemin, waarom zou je alle bitcoins zetten op een wallet die makkelijker te roven is of waarover je uiteindelijk geen controle hebt?
Risico’s spreiden is belangrijk. Ik zou mijn bitcoin spaargeld zelf volledig willen controlen en veilig laten opslaan op de Ledger Nano. Dit is de oplossing voor die gebruikers die volledige controle, zekerheid en veiligheid over hun bitcoins willen hebben. Wil je wel gebruik maken van een veilige en uitstekende mobile app voor het verrichten van betalingen met jouw Ledger Wallet, dan moet je eens kijken naar de GreenBits mobile wallet van GreenAddress. Het is in feite een uitstekende combinatie van een desktop, online en mobile bitcoin wallet die prachtig samenwerkt met de Ledger Wallet Nano & Ledger Unplugged. Voor meer informatie: de ijzer sterke combinatie van GreenAddress & Greenbits bitcoin wallets. Ledger werkt samen met vele andere bekende Bitcoin wallet aanbieders voor het combineren van het beste uit twee werelden. Bijvoorbeeld, de Ledger Nano laat zich prima integreren met Coinkite, Electrum en Mycelium. Op deze manier zou je de Ledger Wallet kunnen inzetten als een extra beveiligingslaag zoals je een regulier bankdoosje gebruikt om betalingen te verrichten zoals de nieuwe Rabo Scanner.
3. Ik maak gebruik van cold storage, waarom zou ik gebruik maken van de Ledger Wallet Nano S?
Cold storage zoals een stukje papier in de kluis waar je privé sleutels op staan, is zeker mooi en aardig, maar je hebt nog steed het probleem dat wanneer je de bitcoins wilt gebruiken je de private keys weer moet ingegeven op de computer. Wanneer je computer besmet is met Bitcoin malware, dan ben je de klos.
4. Wat is het verschil met andere hardware wallets?
De andere hardware wallets maken geen gebruik van smart cards en zijn volledig gebaseerd op normale microcontrollers. Microcontrollers zijn in beginsel kwetsbaarder voor mogelijke aanvallen en lekkage. Alleen de Trezor lijkt een uitzondering te zijn op deze regel.
5. Waarom is de Ledger Wallet zo super veilig en anoniem?
- 5. 1. De beveiling van Ledger Wallet bestaat uit drie verschillende componenten: de Ledger Wallet, een persoonlijke pincode en een second factor card. Wanneer je de Ledger HW.1. MultiSig gebruikt moeten de andere wallets waarmee die gekoppeld is de betaling nog eens een keer goedkeuren! Dit is ideaal voor bedrijven en organisaties die Bitcoin betalingen moeten hanteren. In ieder geval, wanneer een van deze elementen ontbreekt, kan er geen betaling of overboeking plaatsvinden. De Bitcoins zijn hermetisch afgesloten voor diefstal!
- 5. 2. De Ledger Wallet lekt geen kritische gegevens doordat alle gegevens worden verwerkt in de beveiligde microchip in de smartcard. Deze beveiliging is gebaseerd op jaren van onderzoek en verdere ontwikkelingen van de microchip cards die je hebt op de reguliere creditcard, pinpassen en debit cards.
- 5.3. Malware kan nooit bij jouw Bitcoins komen. Ook al is je computer volledig onder controle van een hacker, de hacker zal geen toegang kunnen krijgen tot de Ledger Wallet. Je kunt de Ledger Wallet zelfs gebruiken op besmette computers!
- 5.4. Maar, wat als de hacker achter mijn PIN code komt? Zeker, wanneer je gebruik maakt van een besmette computer, dan kan de PIN code worden gelezen door de betreffende malware. Meestal zal de hacker een keylogger hebben geïnstalleerd om alle slagen op het toetsenbord te monitoren. Niettemin, ook met de PIN code kan de hacker niet veel kunnen doen, aangezien er nog steeds een derde laag van veiligheid is ingebouwd. Een zogenaamde second factor verificatie is vereist om een bitcoin transactie uit te voeren. Als de malware al zou proberen de PIN code te achterhalen, zullen er maar 3 pogingen kunnen worden voltrokken.
- 5.5. Ledger heeft zelf geen toegang tot jouw Bitcoins en heeft geen kennis van jouw master seed, privé- of publieke sleutels. De Ledger Wallets worden leeg verkocht en de set up wordt volledig lokaal uitgevoerd door de gebruiker. Er wordt geen informatie verstuurd naar de servers van Ledger.
6. Wat gebeurt er als mijn Ledger Wallet wordt gestolen?
Wanneer een dief jouw Ledger Wallet heeft gestolen, kun je nog steeds rustig ademhalen. Het is een zeer kostbare en tijdvergende procedure om de smartcard te ontcijferen via een labratorium analyse. Het zal waarschijnlijk weken kosten om via deze weg bij jouw bitcoins en privé sleutels te komen. Je hebt dus genoeg tijd om jouw Bitcoins te verhuizen naar een nieuwe Ledger Wallet.
7. Is de Hedger Wallet anoniem?
De Ledger Wallet is volledig anoniem en worden verkocht zonder serial of tracking informatie. Daarom is het niet mogelijk om jouw Ledger Wallet te koppelen aan een bepaald adres of persoon. Ledger verzamelt geen persoonlijke informatie over haar gebruikers.
Wie is het team achter de Ledger Wallet?
Ledger is een Frans bedrijf en opgericht door BTChip, La Maison du Bitcoin en Chronocoin. Nicolas Bacca is de CTO en heft meer dan 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van smartcards. Hij is beroemd binnen de Bitcoin gemeenschap als de ontwikkelaar van de eerste Bitcoin smartcard hardware wallet, de HW.1. Op dit moment is de Ledger Wallet niet beschikbaar voor andere cryptocurrencies. In de toekomst zal dit zeker mogelijk zijn, maar op dit moment richt Ledger zich alleen op Bitcoin. Ik kan iedereen de Ledger Wallet van harte aanbevelen: Ledger Wallet Offers!
Naast de eerder genoemde Ledger Nano S, werkt Ledger nu ook aan de ontwikkeling van de Ledger Blue. De Ledger Blue is niet een pure Bitcoin hardware wallet, maar een personal security device of tablet voor het authentificiëren van alle online transacties en inloggingen waar belangrijke privacy gerelateerde data zoals wachtwoorden in worden goedgekeurd. Dit voorkomt de diefstal van o.a. wachtwoorden door malware. De Ledger Blue kan als een Bitcoin wallet en Ethereum wallet worden gebruikt, maar ook als een normaal bankdoosje of wachtwoord manager voor welke online dienst dan ook. Voor meer informatie: Ledger Blue.
Gerelateerde onderwerpen: